ΣΥΝΤΑΓΗ
Μους γιαουρτιού με αχλάδια σε σιρόπι από την σεφ Νικόλ Μαρίνου
Δοκιμάστε να φτιάξετε αυτήν την πολύ γευστική μους γιαουρτιού με αχλάδια σε σιρόπι για να…γλυκάνετε τους αγαπημένους σας.

Monopoli Team
05.02.2022
Υλικά για τη μους γιαουρτιού:
Εκτέλεση για τη μους:
- 400 γρ.γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά.
- 250 γρ. τυρί κρέμα
- 70 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 κουτ. γλ. υγρή βανίλια
- 4 αχλάδια κρυστάλλια
- 1 κουτ. γλ. υγρή βανίλια
- 350 ml κόκκινο γλυκό κρασί
- 50 ml πετιμέζι
- 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- Φλούδα από 1 πορτοκάλι
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 2 τεμ. αστεροειδή γλυκάνισο
- 1 κουτ. σούπας κόρν φλάουρ

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη μους μέσα σε ένα μπολ με τον αυγοδάρτη, αφού πρώτα κοσκινίσουμε την ζάχαρη άχνη. Σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι την ώρα που θα τη χρειαστούμε.
Για τα αχλάδια:
- Ξεφλουδίζουμε τα αχλάδια χωρίς να κόψουμε το κοτσανάκι και τα κόβουμε στη μέση βγάζοντας τα σπόρια με ένα κουταλάκι.
- Σε βαθιά κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους ρίχνουμε το κρασί, τη φλούδα πορτοκαλιού, τη ζάχαρη, το πετιμέζι, το ξυλάκι κανέλας και τον αστεροειδή γλυκάνισο και βράζουμε για 5 λεπτά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αχλάδια και συνεχίζουμε τον βρασμό για άλλα 10 λεπτά με σκεπασμένη την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
- Βγάζουμε τα αχλάδια και συνεχίζουμε να βράζουμε το σιρόπι για άλλα 4 με 5 λεπτά.
- Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε το κορν φλάουρ με μια κουταλιά της σούπας νερό από τη βρύση και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε το κόρν φλάουρ μέσα στο σιρόπι βράζουμε για 2 με 3 λεπτά ανακατεύοντας με τον αυγοδάρτη.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ποτήρια με ψηλό λαιμό ρίχνουμε μους γιαουρτιού από πάνω σιρόπι, συνεχίζουμε με μους γιαουρτιού άλλη μια στρώση με σιρόπι και στολίζουμε με το μισό αχλάδι κάθε ποτηράκι.
- Διατηρείται στο ψυγείο.
Βρείτε περισσότερες συνταγές της σεφ Νικόλ Μαρίνου εδώ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤυροπιτάκια κουρού από την σεφ Νικόλ Μαρίνου12.09.2018
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
O Θοδωρής Αθερίδης μας καλεί να αναζητήσουμε τον δικό μας «Λόγο ύπαρξης»
Πολύκαρπος Πολυκάρπου: Το Θέατρο Νέας Ιωνίας απόπνεε την αίσθηση του καινούργιου
(Early) Pancake Day: Δοκιμάσαμε τα πιο νόστιμα pancakes – και τα προτείνουμε
Life and Other Problems: Ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή, τον θάνατο και ό,τι ενδιάμεσο υπάρχει
Family Weekend: 10 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά
Home Cinema: 5 ταινίες που θα δούμε αυτό το Σαββατοκύριακο στην TV
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Η ατζέντα του Σαββατοκύριακου 22 & 23 Φεβρουαρίου 2025
Free City: Τι κάνουμε δωρεάν στην πόλη αυτό το ΣΚ;
Η διόρθωση ΙΙ: Το έργο του βραβευμένου χορευτή-χορογράφου Κωνσταντίνου Παπανικολάου στο Vetrinas5
Ίδρυμα Γουλανδρή: Η τέχνη συναντά την ενσυνειδητότητα του τάι τσι τσουάν σε νέα βιωματική δράση