MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
30
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο για το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις που μπορείτε να δείτε σήμερα, Σάββατο 5 Φεβρουαρίου.

Monopoli Team

1. Αμαντέους, του Πήτερ Σάφερ στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Το θεατρικό αριστούργημα του Πήτερ Σάφερ, «Αμαντέους», το οποίο μάγεψε κοινό και κριτικούς όταν έκανε πρεμιέρα το 1979 στο Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας και έγινε η ταινία των 8 Όσκαρ το 1984, παρουσιάζεται στην κεντρική σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, σε σκηνοθεσία του Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου. Το σημαντικό αυτό θεατρικό έργο της σύγχρονης δραματουργίας ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με τη μουσική του Μότσαρτ να ερμηνεύεται ζωντανά, επί σκηνής, από ένα διαφορετικό κουιντέτο εγχόρδων σε πρωτότυπες μεταγραφές των έργων του Μότσαρτ.
Σάββατο 5/2, 17:30 & 21:00
15-30€
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Βασ. Κων/νου & Βασ. Γεωργίου, Πειραιάς

2. Γκρουπ Θέραπυ, της Μαρίας Μάργαρη στο Red Jasper Cabaret Theatre

Μια θεατρική παράσταση υπό τη μορφή μονολόγου, ένα One woman show με στοιχεία σταντ απ, το «Γκρουπ Θέραπυ», ανεβαίνει στο Red Jasper Cabaret Theatre. Θέματα όπως η αστυνομοκρατία, η εργασία της ως ηθοποιός, ο έρωτας στα χρόνια του κορονοϊού, το τίντερ, η μάχη με τα κιλά, ζητήματα φύλου, η πατριαρχία παρελαύνουν από μπροστά μας, άλλοτε με καυστικότητα και χιούμορ, άλλοτε με πίκρα και θυμό, συμπαρασύροντάς μας σε ένα γκρουπ θέραπι. Ένας σύγχρονος θεατρικός μονόλογος, γραμμένος κατά τη διάρκεια των δύο lockdown, που πραγματεύεται τα κοινωνικά ζητήματα που προέκυψαν, κυρίως στους νέους, μετά την εμφάνιση του κορονοϊού στις ζωές μας.
Σάββατο 5/2, 21:00
10€
Red Jasper Cabaret Theatre, Κεφαλληνίας 18, Κυψέλη

3. Το Ηρεμιστικό, του Σάμιουελ Μπέκετ στο Θέατρο Φούρνος

Μία από τις ωραιότερες ιστορίες του Μπέκετ πάνω στην επιμονή του ανθρώπου να υπάρξει και να ζήσει παρά τις αποτυχίες, τις ματαιώσεις και τη φθορά, «Το Ηρεμιστικό», σε μετάφραση Εριφύλης Μαρωνίτη και σύλληψη/σκηνοθεσία Άσπας Τομπούλη, επιστρέφει στο θέατρο Φούρνος, για 8 μόνο παραστάσεις.
Σάββατο 5/2, 21:00
5-12€
Θέατρο Φούρνος, Μαυρομιχάλη 168, Αθήνα

4. Ηρακλείδαι, του Ευριπίδη στο Θέατρο Olvio

Ο Κώστας Παπακωνσταντίνου και η Άρτεμις Γρύμπλα, μετά τις παραστάσεις «Γάμος» του Μάριου Ποντίκα και «Οι κάτω απ’ τα αστέρια» συνσκηνοθετούν την τραγωδία «Ηρακλείδαι» του Ευριπίδη, στο Θέατρο Olvio. Οι Ηρακλείδες παρουσιάστηκαν το 430-427 π.Χ. στις αρχές του Πελοποννησιακού Πολέμου. Ο Ευριπίδης επηρεασμένος από τα σύγχρονα γεγονότα επιχειρεί ένα πολιτικό σχόλιο. Θέλοντας να τονώσει τον πατριωτισμό των συμπολιτών του και να τους εμφυσήσει το πνεύμα της νίκης, παρουσιάζει την Αθήνα ως την πόλη της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης, του πολιτισμού. Όλα αυτά είναι που πρέπει να υπερασπιστούν οι Αθηναίοι, και για όλα αυτά πρέπει ακόμα περισσότερο να επιδιώκουν την ειρήνη. Από την άλλη μεριά, μέσα από τους Ηρακλείδες, οι απόγονοί τους Σπαρτιάτες, εμμέσως παρουσιάζονται δολεροί, αλαζόνες, άδικοι, αχάριστοι.
Σάββατο 5/2, 21:00
5-15€
Θέατρο Olvio, Φαλαισίας 7, Αθήνα

5. Θεόφιλος, του Θανάση Σκρουμπέλου στο Θέατρο Άλφα

Το έργο «Θεόφιλος» που παρουσιάστηκε στην Βουλή των Ελλήνων τον Δεκέμβριο του 2021, στα πλαίσια των εορτασμών των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, συνεχίζει τις παραστάσεις του στο Θέατρο Άλφα. Σε αυτό παρακολουθούμε τα βήματα του μεγάλου ζωγράφου από την εφηβεία και το πρώτο του ταξίδι από την Μυτιλήνη στη Σμύρνη για να βρει τον δρόμο του και ακολουθώντας το όνειρο για την “ζωγραφιά” θα φτάσει μέχρι τον Βόλο, το Πήλιο, για να πολεμήσει για την πατρίδα και τα οράματά του. Ερμηνεύει ο Θοδωρής Προκοπίου.
Σάββατο 5/2, 18:00
8-10€
Θέατρο Άλφα, Πατησίων 37 (εντός της στοάς), Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις