MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
20
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου

Πέντε προτάσεις για τρεις θεατρικές παραστάσεις και δύο συναυλίες που μπορείτε να δείτε σήμερα, Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου.

Monopoli Team

1. Χαλεπάς: Μια σύγχρονη μουσική τραγωδία, σε σκηνοθεσία Αργυρώς Χιώτη στη Στέγη

Η ζωή και το έργο του γλύπτη Γιανούλη Χαλεπά γίνονται σύγχρονη μουσική τραγωδία, ένα ονειρικό αφήγημα για τον άνθρωπο που συντρίφτηκε στη νιότη του και αναγεννήθηκε δημιουργικά στην πλήρη ωριμότητά του. Η Στέγη μεταμορφώνεται για τις ανάγκες τις παράστασης «Χαλεπάς» – αληθινά δέντρα ξεφυτρώνουν πάνω στη σκηνή, ανάμεσα στα καθίσματα και σε όλα τα επίπεδα της Κεντρικής Σκηνής, όπου γιορτάζεται η άγρια φύση ενός μοναδικού δημιουργού, έως τις 27 Φεβρουαρίου. Ο Γιανούλης Χαλεπάς, η ασκητική μορφή της ελληνικής γλυπτικής που κάποιοι τον αποκάλεσαν «Ροντέν της Ελλάδας» και κάποιοι άλλοι «άγιο, τρελό και καταραμένο καλλιτέχνη», συναντά το σκηνοθετικό βλέμμα της Αργυρώς Χιώτη και τη γραφή του The Boy. Μια βουτιά στα άδυτα μιας καλλιτεχνικής ιδιοφυΐας μέσα από μια παράσταση (αλλά και μια ταινία μικρού μήκους, μια έκθεση και μια έκδοση).
Πέμπτη 10/2, 20:30
5-22€
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Λεωφόρος Συγγρού 107, Νέος Κόσμος

2. Oedipus19 στο Red Jasper Cabaret Theater

Ένα cabaret, βασισμένο στην τραγωδία Οιδίπους Τύραννος του Σοφοκλή, αναζητά τα όρια της ανθρώπινης ύπαρξης, της ερωτικής αγάπης και της μοναξιάς. Μετά τη μεγάλη επιτυχία της παράστασης Cabaret17, ο θίασος και η σκηνοθέτις  Γεωργία Καλογεράτου επιστρέφουν με μια ακόμα παράσταση στην οποία έρχονται αντιμέτωποι με έναν από τους αρχαιότερους και σκοτεινότερους μύθους.
Πέμπτη 10/2, 21:00
10-12€
Red Jasper Cabaret Theatre, Κεφαλληνίας 18, Κυψέλη

3. Και το όνομα αυτού: Η τρίτη solo stand up comedy του Αριστοτέλη Ρήγα στο Θέατρο Τζένη Καρέζη

Ο Αριστοτέλης Ρήγας επιστρέφει στο Θέατρο «Τζένη Καρέζη» με την 3η σόλο παράστασή του με τον τίτλο «Και το όνομα αυτού». Με τη γνωστή του συνταγή, μια δόση standup comedy και μια δόση μουσική κωμωδία, και με μια εντυπωσιακή «παλέτα» αστείων, περνάει από τα καταιγιστικά λογοπαίγνια, σε μικρές σουρεαλιστικές ιστορίες, στις κοινές μας εμπειρίες από την έλευση της πανδημίας και καταλήγει στις δικές του εμπειρίες ως νέος πατέρας. Όλα αυτά πασπαλισμένα με ξεκαρδιστικά μουσικά mash up, παιδικά τραγούδια «αλλιώς», τον Sin boy, τους Iron Maiden, τους Radiohead και τον Τρικαλινό Michael Jackson.
Πέμπτη 10/2, 20:30
10€
Θέατρο Τζένη Καρέζη, Ακαδημίας 3, Αθήνα

4. Η Σμύρνη κάποτε: Συναυλία στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη παρουσιάζει την συναυλία με τίτλο «Η Σμύρνη κάποτε». Ένα μουσικό αναλόγιο αφιερωμένο στις μνήμες της Σμύρνης, της μυθικής πόλης που αγαπήσαμε και θρηνήσαμε. Ο Γιώργος Ξηντάρης, η Κατερίνα Τσιρίδου, η ορχήστρα τους και η Μάγδα Μαυρογιάννη, περιγράφουν με ζωντάνια και αυθεντικότητα όλα αυτά τα συναισθήματα.
Πέμπτη 10/2, 20:30
10-20€
Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη, Βασιλίσσης Σοφίας 9 &, Μέρλιν 1, Αθήνα

5. Hunting love songs: Μια μουσική βραδιά με τη Τζένη Χατζοπούλου στο θέατρο Τζένη Καρέζη

Το Θέατρο Τζένη Καρέζη παρουσιάζει, σε καλλιτεχνική επιμέλεια της Afrogreco Music Entertainment, μια σειρά ζωντανών μουσικών παραστάσεων στο ατμοσφαιρικό foyer του ιστορικού Θεάτρου Τζένη Καρέζη. Σήμερα, Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου και λίγες ημέρες πριν την γιορτή των ερωτευμένων, η Τζένη Χατζοπούλου στο πιάνο και τη φωνή με τη συνοδεία των αδερφών Λυδίας και Ερωφίλης Παναγιωταρέα στο τσέλο και το φλάουτο αντίστοιχα, παρουσιάζει ­­την μουσική παράσταση με τίτλο «Hunting Love Songs». Μια μουσική βραδιά με διεθνή τραγούδια αγάπης παιγμένα και διασκευασμένα με μια πιο απόκοσμη και στοιχειωμένη ματιά.
Πέμπτη 10/2, 22:15
8€
Θέατρο Τζένη Καρέζη, Ακαδημίας 3, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις