ΣΥΝΤΑΓΗ
Τηγανίτες από την food blogger @faganoula.gr
Τι καλύτερο από μερικές λαχταριστές τηγανίτες για ένα χορταστικό πρωινό, που θα βοηθήσει να ξεκινήσει η μέρα μας με χαρά;

Monopoli Team
19.02.2022
Υλικά:
Εκτέλεση:
- 260 γρ. φαρίνα κοσκινισμένη
- 1/2 κ.γλ. ξηρή μαγιά
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κ.γλ. ζάχαρη
- 360 γρ. νερό σε θερμοκρασία δωματίου

- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε την φαρίνα, τη ζάχαρη και την μαγιά.
- Προσθέτουμε το αλάτι και το νερό και ανακατεύουμε με το σύρμα. Αφήνουμε για 30-45’.
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και προσθέτουμε 1 1/2 κουταλιά της σούπας για κάθε τηγανίτα.
- Ψήνουμε και από τις 2 πλευρές και σερβίρουμε με ό,τι τραβάει η όρεξή μας!
Εμείς τις συνοδεύσαμε με πραλίνα και σάλτσα φράουλας – βατόμουρου. Εσείς μπορείτε να βάλετε ό,τι θέλετε (βούτυρο με μέλι, βούτυρο αμυγδάλου, ξηρούς καρπούς, φρούτα ή ακόμα και αλμυρά, με αλλαντικό και αυγό τηγανητό).
Βρείτε περισσότερες συνταγές της food blogger Μαρίνας Ζαφείρη στη σελίδα της faganoula.gr.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
O Θοδωρής Αθερίδης μας καλεί να αναζητήσουμε τον δικό μας «Λόγο ύπαρξης»
Πολύκαρπος Πολυκάρπου: Το Θέατρο Νέας Ιωνίας απόπνεε την αίσθηση του καινούργιου
(Early) Pancake Day: Δοκιμάσαμε τα πιο νόστιμα pancakes – και τα προτείνουμε
Life and Other Problems: Ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή, τον θάνατο και ό,τι ενδιάμεσο υπάρχει
Family Weekend: 10 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά
Home Cinema: 5 ταινίες που θα δούμε αυτό το Σαββατοκύριακο στην TV
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Η ατζέντα του Σαββατοκύριακου 22 & 23 Φεβρουαρίου 2025
Free City: Τι κάνουμε δωρεάν στην πόλη αυτό το ΣΚ;
Η διόρθωση ΙΙ: Το έργο του βραβευμένου χορευτή-χορογράφου Κωνσταντίνου Παπανικολάου στο Vetrinas5
Ίδρυμα Γουλανδρή: Η τέχνη συναντά την ενσυνειδητότητα του τάι τσι τσουάν σε νέα βιωματική δράση