Καλαμάρι γεμιστό με ρύζι και σπανάκι σε σάλτσα κίτρινης ντομάτας από την food blogger Mrs Olivespoon
Μια ανάσα πριν τη Σαρακοστή και η αναζήτηση νηστίσιμων φαγητών που να είναι και νόστιμα βρίσκεται στο τοπ.
Νηστεία δεν γίνεται μόνο για θρησκευτικούς λόγους αλλά και για μια αποτοξίνωση του οργανισμού με την αποχή από το κρέας. Παρ’ όλα αυτά το γεγονός ότι ένα φαγητό είναι νηστίσιμο δεν σημαίνει ότι θα υστερεί σε γεύση και νοστιμιά.
Υλικά• 1 κιλό καλαμάρια
• 450 γρ. Σπανάκι
• 150 γρ. Ρύζι καρολίνα
• Άνηθο
• 280 γρ. Σάλτσα κίτρινης ντομάτας Λαγκαδάς
• Αλάτι-Πιπέρι
• Ελαιόλαδο
Πλένουμε και κόβουμε ψιλό το σπανάκι.
Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σπανάκι να κάτσει λίγο μαζί με το ρύζι και αλατοπιπερώνουμε.
Καθαρίζουμε τα καλαμάρια μας και τα γεμίζουμε. Τοποθετούμε σε πυρέξ ρίχνοντας μέσα τη σάλτσα ντομάτας και αλατοπιπερώνουμε ελαφρά.
Προσθέτουμε λίγο νεράκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 210 βαθμούς για 30-40 λεπτά.
Βρείτε εδώ περισσότερες συνταγές της food blogger Mrs Olivespoon.