Λιγκουίνι με καλαμαράκια από τη σεφ Νικόλ Μαρίνου
Μια υπέροχη συνταγή που αποδεικνύει πως τα πιάτα της Σαρακοστής δεν στερούνται γεύσης!
- 1 πακέτο λιγκουίνι
- 1 κιλό καλαμαράκια
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 φλ.τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 σφηνάκι ούζο
- 3 – 4 ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1 κουτ. κοφτό μαραθόσπορος σκόνη
- Αλάτι
- Πιπέρι
Βράζουμε τα λιγκουίνι al dente και κρατάμε λίγο από το νερό που τα βράσαμε.
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα καλαμαράκια και τα κόβουμε σε ροδέλες.
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα στη φωτιά να ζεσταθεί ελαφρά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τα καλαμαράκια αφού τα στραγγίξουμε πολύ καλά.
Αφήνουμε για λίγο να σοταριστούν (περίπου 5 λεπτά) και ρίχνουμε τον μαραθόσπορο να βγάλει τα αρώματα του και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σοτάρουμε για 5 λεπτά περίπου.
Σβήνουμε με το ούζο και όταν εξατμιστεί προσθέτουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες χωρίς τα σπόρια.
Προσθέτουμε λίγο νερό, αλάτι και πιπέρι χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα.
Όταν είναι έτοιμη αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα λιγκουίνι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Προσθέτουμε αν χρειαστεί λίγο νερό από τα ζυμαρικά που βράσαμε για να μην είναι στεγνά και για δύο τρία λεπτά τα βάζουμε ξανά στη φωτιά να πάρουν μια βράση.
Σερβίρουμε προσθέτοντας λίγο πιπέρι.
Βρείτε περισσότερες συνταγές της σεφ Νικόλ Μαρίνου εδώ.