Νηστίσιμο κέικ σοκολάτα από τη σεφ Νικόλ Μαρίνου
Δοκιμάστε να φτιάξετε αυτό το υπέροχο κέικ με γεύση σοκολάτα και δε θα πιστεύετε πως είναι νηστίσιμο!
- 400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 75% λιπαρά
- 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
- 600 ml ροδόνερο ή νερό
- 90 ml σπορέλαιο
- 65 γρ. άγλυκο κακάο
- 180 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 8 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κουτ.γλ. ξίδι λευκό
- 1 βανιλίνη
- 1 πρέζα πιπέρι
- Ζάχαρη άχνη
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° βαθμούς.
Σε ένα μεγάλο και βαθύ μπολ ρίχνουμε μέσα το ροδόνερο ή το νερό (χλιαρό) με το κακάο και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε πολύ καλά με έναν αυγοδάρτη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και την ενσωματώνουμε στο μείγμα με το κακάο και ανακατεύουμε καλά.
Τέλος προσθέτουμε το σπορέλαιο,το μπέικιν πάουντερ, το λευκό ξίδι, την βανιλίνη, 1 πρέζα πιπέρι και τμηματικά το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά με τον αυγοδάρτη.
Τοποθετούμε το μείγμα του κέικ σε μακρόστενη φόρμα που την έχουμε λαδώσει πολύ καλά και έχουμε περάσει τα τοιχώματα με κακάο (τινάζουμε το περιττό κακάο).
Ψήνουμε για μια ώρα περίπου στις αντιστάσεις.
Όταν είναι έτοιμο το κέικ αφήνουμε να κρυώσει 20 λεπτά και στη συνέχεια το ξεφορμάρουμε πάνω σε μια σχάρα να κρυώσει καλά.
Όταν πρόκειται να σερβίρουμε κοσκινίζουμε με την ζάχαρη άχνη.
Βρείτε περισσότερες συνταγές της σεφ Νικόλ Μαρίνου εδώ.