Τηγανητά μύδια μπύρας με σκορδαλιά
Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για να εντυπωσιάσετε!
- 1 κουτάκι μπύρα – 330 ml
- 250 γρ. αλεύρι
- 6 φλ. ελαιόλαδο ή άλλο λάδι για τηγάνισμα
- 300 γραμ. μύδια, μόνο τη σάρκα τους
- 1 κ.σ. πάπρικα καυτερή
- 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
- 6 πατάτες
- 6 σκελίδες σκόρδο
- χυμό από 1/2 λεμόνι
- 3 κ.σ. ξίδι
- 1 κ.σ. αλάτι
- 2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
Πλένουμε τα μύδια και τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά σε ένα σουρωτήρι. Σε μπολ, βάζουμε τη μπύρα. Για 10′ αφήνουμε τα μύδια μέσα στο μπολ με τη μπύρα. Σε άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι και τα δύο είδη πάπρικας. Παίρνουμε τα μύδια και τα βουτάμε στο αλεύρι και την πάπρικα, ώστε να καλυφθούν και οι δύο μεριές. Έπειτα, τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για δύο λεπτά μέχρι να κοκκινίσουν. Τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί για να τραβήξει όλο το λάδι και σερβίρουμε.
Για τη σκορδαλιά:
Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε στα τέσσερα. Στη συνέχεια, τις βράζουμε για 20-25′, μέχρι να μαλακώσουν. Μεταφέρουμε τις πατάτες στο μίξερ και βάζουμε το αλάτι, τα σκόρδα και χτυπάμε. Προσθέτουμε το ξύδι και το λεμόνι σιγά σιγά και μετά το ελαιόλαδο. Για την αποφυγή σχηματισμού πέτσας, εφαρμόζουμε μεμβράνη στην επιφάνεια όσο είναι ζεστή.