Banoffee cheesecake από τη food blogger Marysgramm
Όταν το αγαπημένο banoffee «μεταμορφώνεται» σε…cheesecake, δημιουργείται το τέλειο γλυκό, με τον πιο απολαυστικό συνδυασμό γεύσεων.
- 360 γρ. μπισκότα τύπου Digestive θρυμματισμένα
- 185 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 300 γρ. τυρί κρέμα
- 80 γρ. ζάχαρη άχνη
- 300 γρ. σαντιγί (χτυπημένη)
- 120 γρ. καραμελωμένο ζαχαρουχο γάλα
- 280 γρ. καραμελωμένο ζαχαρουχο γάλα για να το περιχύσετε στο τέλος
- 1 φρέσκια μπανάνα κομμένη σε ροδέλες
- 1 κουβερτούρα γάλακτος λιωμένη σε μπεν μαρι.
Βάλτε σε ένα μπώλ τα θρυμματισμένα μπισκότα και το λιωμένο βούτυρο, ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν και να έχουν όψη βρεγμένης άμμου.
Πάρτε μια φόρμα περίπου 30 εκ. και στρώστε το μείγμα με μία σπάτουλα ή με τον πάτο ενός ποτηριού. Βάλτε τη βάση στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσετε την κρέμα.
Βάλτε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα, την άχνη και το καραμελωμένο ζαχαρούχο, χτυπήστε καλά τα υλικά μέχρι να έχετε μία λεία κρέμα, στην συνέχεια ρίξτε και την σαντιγί και χτυπήστε για 3 λεπτά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί.
Πάρτε την βάση από το ψυγείο και βάλτε την κρέμα από πάνω. (Για να γίνει λεία η επιφάνεια θα σας βοηθήσει μια σπάτουλα).
Αφήνετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες και πριν το σερβίρετε ρίξτε το επιπλέον καραμελωμένο ζαχαρούχο. Βουτήξτε τις μπανάνες μέσα στη λιωμένη κουβερτούρα και τοποθετήστε 3 με 4 ροδέλες σε κάθε κομμάτι.
Βρείτε περισσότερες συνταγές της Marysgramm εδώ.