Κάδοι γεμάτοι με πλαστικά μπουκάλια, τουρίστες που περιφέρονται στα καλντερίμια των ελληνικών νησιών κρατώντας ένα πλαστικό μπουκάλι στο χέρι, παιδιά που στο διάλειμμα βγάζουν από την τσάντα ένα πλαστικό μπουκάλι για να πιούν νερό ή χυμό…
Τα πλαστικά μπουκάλια συνεχίζουν να αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής πραγματικότητας, η οποία πασχίζει να στραφεί σε πιο βιώσιμες συνήθειες. Από την άλλη, σε γειτονικές μας χώρες, η αγορά δείχνει να έχει κινηθεί με ταχύτερους ρυθμούς και να έχει μυήσει τους καταναλωτές σε πιο οικολογικές συνήθειες.
Αν περιηγηθεί κανείς στο Ταξίμ ή στο Σουλταναχμέτ της Κωνσταντινούπολης θα δει ντόπιους να κάθονται στα καφενεία ή στα εστιατόρια και να πίνουν νερό, γάλα ή χυμούς από χάρτινα μπουκάλια, μαγαζιά που έχουν γεμίσει τα ψυγεία τους με χάρτινες συσκευασίες και παρέες παιδιών που παίζουν στις γειτονιές με ένα χάρτινο κουτί.
Τι συμβαίνει τελικά; Είναι η Ελλάδα πίσω στις λεγόμενες «οικολογικές» συσκευασίες ή χώρες όπως η Τουρκία είναι πολύ μπροστά; Πρέπει όντων να «δαιμονοποιούνται» τα πλαστικά μπουκάλια ή το βάρος πρέπει να πέσει στη σωστή διαχείριση, ανακύκλωση και επανάχρησή τους;
Διαβάστε τη συνέχεια στο Insider.gr