MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
16
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Home Cinema: 9 ταινίες που θα δούμε το Σαββατοκύριακο σε TV και online πλατφόρμες

Συγκεντρώσαμε όσες ταινίες αξίζουν την προσοχή σας αυτό το Σαββατοκύριακο σε τηλεόραση και online πλατφόρμες.

"Η Μάχη των Φύλων" των Valerie Faris και Jonathan Dayton.
author-image Φωτεινή Νικολίτσα

Λίγο πριν την Μεγάλη Εβδομάδα, κατά την οποία το πρόγραμμα της τηλεόρασης αλλάζει και συγκεντρώνει ταινίες με ανάλογη θεματική, συγκεντρώνουμε τι «παίζει» αυτό το Σαββατοκύριακο. Φυσικά, από τις προτάσεις μας δεν λείπουν και οι online πλατφόρμες.

Τηλεόραση

“Η Απίστευτη Ιστορία του Μπέντζαμιν Μπάτον” του David Fincher: Star στις 16:15, Σάββατο 16/04

Ακολουθούμε τη ζωή του Benjamin Button, ο οποίος πάσχει από μια νόσο που τον κάνει να μεγαλώνει αντίστροφα. Στην συναρπαστική ζωή του θα αποκτήσει διάφορες εμπειρίες και θα γνωρίσει πολλούς ανθρώπους, ανάμεσά τους και τον έρωτα της ζωής του. Ο Fincher εδώ μάς παραχωρεί μια ταινία φτιαγμένη σαν παραμύθι με μια νοσταλγική και συγκινητική ατμόσφαιρα. Αυτή η ιστορία δεν γίνεται να περάσει απαρατήρητη…

“Δύο Ημέρες, Μία Νύχτα” των Jean-Pierre και Luc Dardenne: Βουλή στις 23:00, Σάββατο 16/04

Όταν η Sandra ανακαλύπτει ότι οι συνάδελφοί της θα λάβουν ένα μεγάλο μπόνους με αντάλλαγμα την απόλυσή της, έχει μόνο ένα Σαββατοκύριακο, με τη βοήθεια του άντρα της, για να τους αλλάξει γνώμη. Εάν σας αρέσει το σινεμά των αδερφών Dardenne ή η Marion Cotillard -εδώ υποψήφια για Όσκαρ Α’ Γυναικείου- τότε δεν πρέπει να χάσετε αυτήν την επιλογή.

“Η Μάχη των Φύλων” των Valerie Faris και Jonathan Dayton: Star στη 01:00, Σάββατο 16/04

Το 1973 ο πλανήτης παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τον αγώνα τένις της νούμερο ένα παίκτριας Billie Jean King και του πρώην πρωταθλητή και νυν τζογαδόρου Bobby Riggs, σε μια περίοδο που μάχονται ταυτόχρονα με προσωπικές υποθέσεις. Η ταινία είναι βασισμένη σε αληθινά γεγονότα και έχει για πρωταγωνιστές την Emma Stone και τον Steve Carell στη δεύτερη συνεργασία τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑThe Northman: Ο Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ μεταμορφώνεται σε Βίκινγκ στο δεύτερο επικό trailer της ταινίας12.09.2018

“Φερδινάνδος” του Carlos Saldanha: Star στις 12:00, Κυριακή 17/04

Ο Φερδινάνδος είναι ένας μεγάλος καλόκαρδος ταύρος που αιχμαλωτίζεται όταν εσφαλμένα τον περνάνε για άγριο ζώο. Αποφασισμένος να επιστρέψει σπίτι του, θα φτιάξει μια ιδιαίτερη ομάδα για να τον βοηθήσει να γυρίσει. Μια γλυκιά ιστορία που αγγίζει μικρούς και μεγάλους και συνάμα μια απίστευτη περιπέτεια!

“Αυτή η Νύχτα Μένει” του Νίκου Παναγιωτόπουλου: ΕΡΤ2 στις 00:10, Κυριακή 17/04

Η Στέλλα έχει μεγάλο όνειρο να είναι τραγουδίστρια σε νυχτερινά κέντρα. Εγκαταλείπει την πρωτεύουσα για να κυνηγήσει αυτό το όνειρο στην επαρχία όπου όμως τα πράγματα είναι πιο σκληρά και το μόνο που δεν φανταζόταν. Ταυτόχρονα, έρχεται να την βρει ο Αντρέας, ένας φτωχός ιδιοκτήτης μπακάλικου, ο οποίος τα παρατάει όλα για χάρη της. Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος μας παραδίδει μια εμβληματική πια ταινία του ελληνικού σινεμά στις αρχές της νέας χιλιετίας με τον Νίκο Κουρή και την Αθηνά Μαξίμου.

“Κόκκινη Αυγή” του Dan Bradley: ΣΚΑΪ στις 01:45, Κυριακή 17/04

Μόλις ξεσπά επίθεση της Βόρειας Κορέας στις ΗΠΑ, δύο αδέρφια κρύβονται στα βουνά μαζί με έξι φίλους τους και από εκεί ξεκινά ένας δύσκολος αγώνας για επιβίωση αλλά και αντεπίθεση. Μια δυνατή ιστορία με πρωταγωνιστές τον Chris Hemsworth, τον Josh Peck, τον Josh Hutcherson και την Isabel Lucas.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΝτέιβιντ Λιντς: Τι απαντά στα δημοσιεύματα που τον θέλουν να παρουσιάζει τη νέα του ταινία στις Κάννες12.09.2018

Online πλατφόρμες

“Το Σπίτι που Έχτισε ο Τζακ” του Lars von Trier: Ertflix έως 30/05

Ο Τζακ είναι ψυχοπαθής κατά συρροή δολοφόνος που εξιστορεί όλους τους φόνους που έχει κάνει σε ένα διάστημα 12 χρόνων και τους οποίους αντιμετώπιζε ως έργα τέχνης. Στην εξιστόρησή του αυτή δεν λείπει ένα φιλοσοφικό και υπαρξιακό ταξίδι. Ο Δανός ριζοσπαστικός σκηνοθέτης δεν παύει να προκαλεί με αυτήν την τελευταία του ταινία, η οποία έλαβε ανάμεικτα συναισθήματα. Χρειάζεται ολίγον τι γερό στομάχι αλλά έχει ταυτόχρονα εικόνες που θα σας αποζημιώσουν.

“Gerald’s Game” του Mike Flanagan: Netflix

H Jessie πηγαίνει με τον άντρα της στο εξοχικό τους για να αναθερμάνουν την σχέση τους. Καθώς η Jessie βρίσκεται δεμένη στο κρεβάτι, ο σύζυγός της πεθαίνει απρόσμενα, αφήνοντάς την παγιδευμένη εκεί. Καθώς κανείς δεν γνωρίζει για την εκδρομή τους, είναι δύσκολο να την ψάξει κάποιος και η ίδια πρέπει να βάλει τα δυνατά της για να επιβιώσει ενώ αρχίζουν οι παραισθήσεις και επισκέψεις από τα φαντάσματα του παρελθόντος. Μια ταινία βασισμένη σε βιβλίο του Stephen King είναι δύσκολο να σας απογοητεύσει.

“Black Sabbath” του Mario Bava: Cinobo

Τρεις ιστορίες τρόμου συναντιούνται σε μια! Μια γυναίκα λαμβάνει τηλεφωνήματα από κάποιον που την παρακολουθεί, μια νοσοκόμα την στοιχειώνει το φάντασμα μιας γυναίκας και μια ιστορία βρικολάκων χωρίς τέλος. Το εκπληκτικό και άκρως κλασικό αριστούργημα των ταινιών τζιάλο βρίσκεται ανάμεσα στις ταινίες του horror αφιερώματος της πλατφόρμας!

Περισσότερα από Cine News