MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
22
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΗ

Νηστίσιμα μηλοπιτάκια από τη food blogger Nikis food

Μία πανεύκολη, νόστιμη και νηστίσιμη συνταγή για μηλοπιτάκια, που αξίζει να δοκιμάσετε!

Monopoli Team

Υλικά
  • 200 ml αραβοσιτέλαιο
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 κ.σ κονιάκ
  • 1 κ.γ  βανίλια
  • 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 ml νερό

Για τη γέμιση
  • 2 μήλα (σε κυβάκια)
  • 100 ml νερό
  • 2 κ.σ  κορν φλάουρ
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας κανέλα
  • 2 κ.σ καρύδια

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της συνταγής σε ένα μπολ και ζυμώνουμε καλά. (Το ζυμάρι μπορεί να σπάει λίγο αλλά δεν μάς πειράζει είναι έτσι το συγκεκριμένο λόγω του λαδιού.) Όταν είναι έτοιμη η ζύμη, την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 20 λεπτά.

Σε ένα τηγανάκι βράζουμε τα μήλα με τη ζάχαρη. Αυτά θα αρχίσουν να λιώνουν. Τότε τα τραβάμε και ρίχνουμε το μείγμα από το νερό και το κορν φλάουρ αφού πρώτα τα έχουμε ανακατέψει μαζί. Συνεχίζουμε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά για 2 λεπτά ακόμη ανακατεύοντας  διαρκώς. Ρίχνουμε και την κανέλα με τα καρύδια.

Παίρνουμε λίγο λίγο από την ζύμη ανοίγουμε με το χέρι και γεμίζουμε με τη γέμιση των μήλων. Κλείνουμε και με ένα πιρούνι τις άκρες. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν. Όταν κρυώσουν, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Βρείτε περισσότερες συνταγές της Nikis Food εδώ.

Περισσότερα από Συνταγές