MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
22
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΗ

Τσουρέκια με σοκολάτα και καρύδια από την food blogger Nikis food

Η πιο λαχταριστή και εύκολη συνταγή για τσουρέκια με σοκολάτα και καρύδια.

Monopoli Team

Υλικά:
  • 800 γρ. αλεύρι για τσουρέκια
  • 2 αυγά
  • 370 γρ χλιαρό γάλα
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 65 γρ. βούτυρο φρέσκο(λιωμένο)
  • 170 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ έτοιμο μείγμα για τσουρέκια

Αν δεν έχετε μπορείτε να βάλετε:
  • 1/2 κ.γ. μαχλέπι
  • 1/2 κ.γ μαστίχα
  • λίγο αλάτι
  • πραλίνα

Εκτέλεση:
  1. Σε ένα μπολ βάλτε τη μαγιά, το αλάτι, το χλιαρό γάλα, το βούτυρο, τα αυγά και την ζάχαρη και χτυπήστε τα με ένα σύρμα.
  2. Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά, ρίξτε το μισό αλεύρι, το μαχλέπι και την μαστίχα και ανακατέψτε καλά.
  3. Βάλτε και το υπόλοιπο και φτιάξτε μια ζύμη απαλή και λεία. Αφήστε την σκεπασμένη σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για μία ώρα.
  4. Χωρίστε τη στα δύο έτσι ώστε να φτιάξετε δύο τσουρέκια. Φτιάχνετε 2 ή 3 κορδόνια με τη βοήθεια ενός πλάστη, τα ανοίγετε σε παραλληλόγραμμο, αλείφετε με σοκολάτα και από πάνω ρίχνετε καρύδια.
  5. Διπλώνετε σε ρολό και τραβάτε μια μαχαίρια στη μέση του κορδονιού, από τη μια άκρη έως την άλλη. Πλέκετε πλεξούδες και κλείνετε τις άκρες προς τα μέσα.
  6. Τοποθετείστε τις σε μια φόρμα του κέικ με αντικολλητικό χαρτί και συνεχίζετε το φούσκωμα για ακόμη 1.5 ώρα.
  7. Αλείψτε τις με το αυγό και πασπαλίστε με αμύγδαλο φιλέ.
  8. Ψήστε στους 170 C για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Βρείτε περισσότερες συνταγές της Νikis Food εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑCinnamon Rolls από την food blogger Nikis food12.09.2018

Περισσότερα από Συνταγές