MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
22
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΗ

Πασχαλινά κουλουράκια βουτύρου από τη σεφ Νικόλ Μαρίνου

Μία συνταγή για πεντανόστιμα κουλουράκια βουτύρου, για να μυρίσει όλο το σπίτι το Πάσχα!

Monopoli Team

Υλικά (για 24 κομμάτια):
  • 500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 220 γρ. βούτυρο αγελαδινό
  • 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 30 ml φρέσκο γάλα
  • 1 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 βανιλίνη
  • 1 πρέζα αλάτι

Για το άλειμμα:

1 κρόκος αυγού

Εκτέλεση:

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο αγελάδας σε θερμοκρασία δωματίου και τη ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα για 5 λεπτά μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει το μείγμα!

Στη συνέχεια προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους των αυγών ενώ χτυπάμε παράλληλα μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα.

Συνεχίζουμε να χτυπάμε ενώ ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, τη βανιλίνη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.

Βγάζουμε το σύρμα από το μίξερ και βάζουμε τον γάντζο και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι εναλλάξ με το γάλα μέχρι να πάρουμε μια ομοιογενή ζύμη μαλακή που να ξεκολλά από τα τοιχώματα του μπολ.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

Ζυγίζουμε μπαλάκια των 40 γραμμαρίων και τα πλάθουμε σε “μακαρόνι ” πάχους 1,5 εκ. και μήκους 25 εκ..

Πλάθουμε σε σχήμα πλεξούδας ή ότι άλλο σχήμα θέλουμε και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα με απόσταση 2 εκ. το ένα από το άλλο.

Για το άλειμμα: Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε τον κρόκο του αυγού  με 1 κουτ.γλ. νερό ανακατεύουμε και με ένα πινελάκι περνάμε τα κουλουράκια για να γυαλίσουν.

Ψήνουμε για 20 – 25 λεπτά ανάλογα τον φούρνο ή μέχρι να ροδίσουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΦωλιές σφολιάτας με κρέμα μελιού και καραμελωμένα αχλάδια από τη σεφ Νικόλ Μαρίνου12.09.2018

Βρείτε περισσότερες συνταγές της σεφ Νικόλ Μαρίνου εδώ.

Περισσότερα από Συνταγές