MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
24
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΚΑΡΙΕΡΑ

5 συμβουλές για να βελτιώσετε το βιογραφικό σας

Πέντε χρήσιμες συμβουλές για να απογειώσετε το βιογραφικό σας σημείωμα και να αυξήσετε τις πιθανότητές σας για μια συνέντευξη.

Μarkus Winkler /Unsplash
Monopoli Team

Αν ήσασταν εσείς ο εργοδότης, θα καλούσατε τον εαυτό σας για συνέντευξη;

Ένας εργοδότης ή υπεύθυνος προσωπικού θα κοιτάξει το βιογραφικό σας μόνο για ελάχιστα λεπτά, συνεπώς είναι απαραίτητο να αναδείξετε με μια ματιά τα δυνατά σας σημεία, έχοντας πάντα στο μυαλό τη θέση, για την οποία ενδιαφέρεστε. Για να κάνετε καλή εντύπωση από την πρώτη στιγμή, χρειάζεστε ένα άρτιο βιογραφικό. Παρακάτω, θα βρείτε πέντε χρήσιμες συμβουλές για να απογειώσετε το βιογραφικό σας σημείωμα και να αυξήσετε τις πιθανότητές σας για μια συνέντευξη.

Απλό, αλλά Αποτελεσματικό

Δεν είναι απαραίτητο να γράψετε ολόκληρη έκθεση ή μια μακριά λίστα όσων έχετε κάνει από τότε που ήσασταν παιδί. Το βιογραφικό σας θα πρέπει να είναι σύντομο, αλλά περιεκτικό, παρουσιάζοντας με τον καλύτερο τρόπο γιατί είστε εσείς το κατάλληλο άτομο για τη συγκεριμένη δουλειά. Ας είναι μία με δύο σελίδες το πολύ. Ξεκινήστε με τις πιο δυνατές σας δεξιότητες, την εργασιακή σας εμπειρία και την εκπαίδευσή σας. Εξατομικεύστε το βιογραφικόσας για κάθε μία από τις θέσεις εργασίας, που σας ενδιαφέρουν. Μπορείτε να αναζητήσετε κάποιο παράδειγμα βιογραφικού σημειώματοςώστε να αντλήσετε έμπνευση και ιδέες.

Μια σύντομη περίληψη που κινεί το ενδιαφέρον

Έχετε στη διάθεσή σας μόνο μερικά δευτερόλεπτα για να κινήσετε το ενδιαφέρον του πιθανού εργοδότη. Έτσι λοιπόν, μια ιδιαίτερα καλή πρακτική είναι να γράψετε μια μικρή περιγραφή της προσωπικότητας, των δυνατοτήτων και της εμπειρίας σας (50-80 λέξεις) και να την τοποθετήσετε πάνω-πάνω στο βιογραφικό σας σημείωμα, ώστε να δείξει αμέσως στο άτομο που το διαβάζει γιατί είστε ένας καλός υποψήφιος για την προσφερόμενη θέση.

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Ανάλογα με τη φύση της εργασίας, για την οποία ενδιαφέρεστε, μπορείτε να προσθέσετε στο βιογραφικό σας συνδέσμους, που θα δώσουν μια πιο επαγγελματική απόχρωση στην υποψηφιότητά σας. Σύνδεσμοι προς το προφίλ σας στο LinkedIn, την προσωπική σας ιστοσελίδα (αν υπάρχει) ή προς πλατφόρμες, στις οποίες διαφημίζετε τη δουλειά σας μπορούν να αποδειχτούν κίνηση-ματ.

Έλεγχος και προσοχή στη λεπτομέρεια

Μετά το τέλος της δημιουργίας του, ελέγξτε το βιογραφικό σας για τυχόν αστοχίες και κάντε τις απαραίτητες διορθώσεις, για να μη το στείλετε με λάθη που θα κάνουν κακή εντύπωση και θα σας στοιχίσουν την ευκαιρία για συνέντευξη. Τι να προσέξετε:

Συγγραφικά λάθη

Διπλοτσεκάρετε για ορθογραφικά, γραμματικά και συντακτικά λάθη. Ένα σωστό και καλογραμμένο κείμενο δείχνει ότι προσέχετε τις λεπτομέρειες και χρησιμοποιείτε τη γλώσσα σωστά.

Λάθη μορφοποίησης

Μια υπερβολικά μεγάλη γραμματοσειρά ή μερικά περιττά κενά μπορούν να χαλάσουν την εικόνα ενός βιογραφικού. Μιας και πρέπει να χωρέσετε τις σημαντικές πληροφορίες σε μία ή το πολύ δύο σελίδες, χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε το χώρο έξυπνα. Επιλέξτε μια απλή γραμματοσειρά κανονικού μεγέθους και προσαρμόστε τα περιθώρια.

Φωτογραφία και στοιχεία επικοινωνίας

Μια επαγγελματική φωτογραφία θα σας βοηθήσει να κινήσετε το ενδιαφέρον του πιθανού σας εργοδότη, κάνοντάς σας να ξεχωρίσετε ανάμεσα στα δεκάδες βιογραφικά, που θα περάσουν από τα χέρια του. Αποφύγετε τις φωτογραφίες μέσα από χώρους διασκέδασης και την αντιεπαγγελματική εμφάνιση. Στο διαδίκτυο θα βρείτε συμβουλές για να βγάλετε την τέλεια επαγγελματική φωτογραφία για το βιογραφικό σας.

Επιπλέον, μια από τις πιο συνηθισμένες αστοχίες ενός βιογραφικού είναι τα λανθασμένα στοιχεία επικοινωνίας. Ελέγξτε ότι έχετε γράψει σωστά το email και το τηλέφωνό σας ή οποιοδήποτε άλλο μέσο επικοινωνίας.

Τελειοποιήστε το βιογραφικό σας σημείωμα κι απογειώστε τις πιθανότητες για την εύρεση μιας καλής δουλειάς. Καλή επιτυχία!

Περισσότερα από Εταιρικές Δράσεις