ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ
Πρώτη Μεσσηνίας: Το παραδεισένιο νησάκι με το ιστορικό ναυάγιο
Μια ανάσα από τη Μαραθόπολη Μεσσηνίας, βρίσκεται η Πρώτη, ένα μικρό νησί με μεγάλη ιστορία. Στη μία και μοναδική παραλία του νησιού, λίγα μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, υπάρχει ναύαγιο από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο που μπορείτε να δείτε βουτώντας στα κρυστάλλινα νερά. Τα άγνωστα σε πολλούς νησάκια της Μεσσηνίας συμπληρώνουν την ομορφιά των ακτών της. Αυτά τα μικρά και ακατοίκητα νησιά διαθέτουν υπέροχες παραλίες με εξωτικά, τιρκουάζ νερά αλλά και «κρυμμένους θησαυρούς» για τους λάτρεις των εξερευνήσεων. Ένα από αυτά είναι η Πρώτη, που βρίσκεται απέναντι από το λιμάνι της Μαραθόπολης. To νησί έχει μόνο μία παραλία με λευκή άμμο και θαυμάσια νερά, τη Βουρλιά, η οποία βρίσκεται μέσα σε έναν ήσυχο όρμο. Στην είσοδο του όρμου, λίγα μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, βρίσκεται το ναυάγιο του πλοίου Ανουάρ, μήκους 40 μέτρων, το οποίο βομβαρδίστηκε κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Monopoli Team
28.04.2022
A
A
Τα άγνωστα σε πολλούς νησάκια της Μεσσηνίας συμπληρώνουν την ομορφιά των ακτών της. Αυτά τα μικρά και ακατοίκητα νησιά διαθέτουν υπέροχες παραλίες με εξωτικά, τιρκουάζ νερά αλλά και «κρυμμένους θησαυρούς» για τους λάτρεις των εξερευνήσεων.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠρωτομαγιά: Μέχρι 93% οι κρατήσεις για το τριήμερο – Ποιες περιοχές «βυθίζονται» και ποιο το κόστος διαμονής12.09.2018
Ένα από αυτά είναι η Πρώτη, που βρίσκεται απέναντι από το λιμάνι της Μαραθόπολης. To νησί έχει μόνο μία παραλία με λευκή άμμο και θαυμάσια νερά, τη Βουρλιά, η οποία βρίσκεται μέσα σε έναν ήσυχο όρμο. Στην είσοδο του όρμου, λίγα μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, βρίσκεται το ναυάγιο του πλοίου Ανουάρ, μήκους 40 μέτρων, το οποίο βομβαρδίστηκε κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ4 ελληνικές παραλίες στις κορυφαίες της Ευρώπης για το 202212.09.2018
Διαβάστε περισσότερα στο reader.gr.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
27ο ΦΝΘ: Τιμητικός Χρυσός Αλέξανδρος στον Νικολά Φιλιμπέρ
Hot or Not #157: Όλα όσα μας άρεσαν (ή μας χάλασαν) αυτή την εβδομάδα
“…Κι όταν σε πήρε το φιλί, γυναίκα..”- Εκεί που η γυναίκα έγινε πηγή έμπνευσης για τους ποιητές μας
Όταν γυναίκες ερωτεύονται γυναίκες: 4 γυναίκες μιλούν για την γυναίκα, την ελευθερία, τον έρωτα
5 μαγαζιά για να γιορτάσεις την Ημέρα της Γυναίκας μόνη – ή με τις φίλες σου
Έξι παραστάσεις μας φέρνουν στο θέατρο την Ημέρα της Γυναίκας
Free City: Τι κάνουμε δωρεάν στην πόλη αυτό το ΣΚ;
Family Weekend: 10 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Η ατζέντα του Σαββατοκύριακου 8-9 Μαρτίου 2025
Home Cinema: Ποιες ταινίες θα δούμε αυτό το ΣΚ στην τηλεόραση