Πεϊνιρλί καρμπονάρα από τη food blogger My Kitchen Snaps
Λαχταριστό πεϊνιρλί καρμπονάρα με τέλεια ζύμη.
- 350g αλεύρι σκληρό ή για όλες τις χρήσεις
- 1.5 κούπα νερό χλιαρό
- 9g μαγιά ξερή
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. αλάτι
- 200g κρέμα γάλακτος πλήρης
- Αλάτι, πιπέρι
- 200g κίτρινο τυρί (gouda, mozzarella, mix)
- 100g παρμεζάνα τριμμένη
- 2-3 μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 2 φέτες μπέικον
- 1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο για το τέλος
Σε ένα μπωλ βάζουμε το νερό χλιαρό προς ζεστό (όχι πολύ ζεστό, μην καεί η μαγιά), 1-2 κ.σ αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε για να γίνει ομοιογενές και το αφήνουμε για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Μόλις περάσουν τα 10 λεπτά, προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και το αλάτι. Ζυμώνουμε και ανάλογα τη ζύμη που σχηματίζεται προσθέτουμε αλεύρι ή νερό για να γίνει μετά από 10 λεπτά μία μαλακή ζύμη χωρίς να κολλάει στα χέρια. Αφήνουμε 1,5 ώρα να διπλασιαστεί σε θερμοκρασία δωματίου σε μπωλ με μεμβράνη και καθαρή πετσέτα.
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος, το πιπέρι και το αλάτι να πάρει μία βράση. Προσοχή στο αλάτι, λόγω των τυριών και του μπέικον. Το αφήνουμε στην άκρη να πάρει θερμοκρασία δωματίου. Χωρίζουμε την ζύμη σε δύο ίσα κομμάτια και τα ανοίγουμε με αλεύρι σε μακρόστενο οβάλ σχήμα με περισσότερο ζυμάρι προς τις άκρες. Τυλίγουμε το κάθε κομμάτι στο χαρακτηριστικό σχήμα του πεϊνιρλί ‘’τσιμπώντας’’ τις άκρες μαζί και ανασηκώνοντας τα πλάγια. Βάζουμε 3-4 κ.σ. από το μείγμα της κρέμας γάλακτος, έπειτα το μείγμα κίτρινων τυριών και παρμεζάνας. Προσθέτουμε και άλλες κουταλιές από το μείγμα της κρέμας γάλακτος πάνω από τα τυριά. Βάζουμε τα μανιτάρια και τις φέτες μπέικον. Αφήνουμε τα πεϊνιρλί να ξεκουραστούν για 20’-30’.
Ψήνουμε σε αντιστάσεις στους 230 ο C για 20’. Μόλις βγει αλείφουμε τις ψημένες άκρες με λιωμένο βούτυρο.
Βρείτε περισσότερες συνταγές του blog My Kitchen Snaps εδώ.