Η Φιλαρμονική της Σκάλας του Μιλάνου και ο Μιουνγκ – Γουν Τσουνγκ στο Ηρώδειο
Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών παρουσιάζει στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού μια μεγαλειώδη συναυλία με την Φιλαρμονική της Σκάλας του Μιλάνου που κλείνει φέτος σαράντα χρόνια ζωής, μαζί με τον Μιουνγκ – Γουν Τσουνγκ.
Η Φιλαρμονική της Σκάλας του Μιλάνου μαζί με τον Myung – Whun Chung [Μιουνγκ – Γουν Τσουνγκ], ο διασημότερος κορεάτης αρχιμουσικός, με τον οποίο η ορχήστρα διατηρεί μακροχρόνια σχέση και συνεργασία, θα βρίσκεται στο πόντιουμ, για αυτή τη μοναδική συναυλία την Κυριακή, 26 Ιουνίου, στις 9 το βράδυ.
Η Φιλαρμονική της Σκάλας του Μιλάνου, «παιδί» του Κλαούντιο Αμπάντο, αποτελεί μια από τις πιο γνωστές και επιτυχημένες ορχήστρες παγκοσμίως. Ιδρύεται το 1982 και ήδη από την επόμενη χρονιά αφήνει το ευρωπαϊκό της αποτύπωμα ξεκινώντας περιοδείες στο Εξωτερικό με τον ίδιο τον Αμπάντο. Το 1984 ο Λέοναρντ Μπέρνσταϊν παίρνει τη σκυτάλη της Ορχήστρας και ακολουθεί ένας μακρύς κατάλογος κορυφαίων μαέστρων που συνεργάζονται μαζί της, ανάμεσά τους ο Κάρλο Μαρία Τζουλίνι, ο Ρικάρντο Μούτι, ο Τζιουζέπε Σινόπολι και πολλοί άλλοι, χαρίζοντας πάνω από 800 εμφανίσεις σε όλη την υφήλιο και κληροδοτώντας σημαντικές ηχογραφήσεις στην παγκόσμια δισκογραφία.
Ο Μιουνγκ-Γουν Τσουνγκ ξεκίνησε την καριέρα του ως πολλά υποσχόμενος πιανίστας κερδίζοντας το πρώτο βραβείο στο Διαγωνισμό πιάνου Tσαϊκόφσκι. Αφού ολοκλήρωσε τις μουσικές του σπουδές στη Νέα Υόρκη διορίστηκε βοηθός του Κάρλο Μαρία Τζουλίνι στη Φιλαρμονική του Λος Άντζελες και δύο χρόνια αργότερα έγινε Αναπληρωτής Μαέστρος. Έτσι, ξεκινά μία ανεπανάληπτη καριέρα ως αρχιμουσικός στις σπουδαιότερες Ορχήστρες του κόσμου. Η αγάπη του για την Ιταλία τον φέρνει στη θέση του αρχιμουσικού της Ορχήστρας Accademia Nazionale di Santa Cecilia στη Ρώμη και ακολουθούν άλλες σημαντικές μεταγραφές σε σπουδαίες ευρωπαϊκές Ορχήστρες, συνεργασίες με Ορχήστρες εκτός Ευρώπης και περιοδείες σε όλο τον κόσμο. Ο Τσουνγκ έχει επάξια κερδίσει μια θέση στο πάνθεον των μεγάλων μαέστρων της εποχής μας με τις ανεπίληπτες, στιβαρές αναγνώσεις του στα αριστουργήματα της συμφωνικής φιλολογίας. Έχει βραβευτεί για τη μουσική του προσφορά αλλά και για το κοινωνικό, ανθρωπιστικό και οικολογικό του έργο, στο οποίο έχει αφιερωθεί εδώ και δεκαετίες.
Gioachino Rossini: Η Ιταλίδα στο Αλγέρι, Εισαγωγή
Ludwig van Beethoven: Συμφωνία αρ. 2 σε ρε μείζονα, έργο 36
Antonìn Dvořák: Συμφωνία αρ. 9 σε μι ελάσσονα, έργο 95, «του Νέου Κόσμου»
Η έναρξη της προπώλησης θα ανακοινωθεί σύντομα.