Είναι ασφαλές να τρώμε σόγια;
Ένας από τους πιο συνηθισμένους διατροφικούς μύθους είναι ότι η σόγια και τα προϊόντα σόγιας δεν είναι ασφαλή για κατανάλωση.
Υπάρχει ένας μύθος για τα οιστρογόνα σόγιας εδώ και σχεδόν 30 χρόνια και ένας φόβος ότι τα τρόφιμα σόγιας συνδέονται με τον καρκίνο του μαστού. Ας ρίξουμε όμως μια πιο προσεκτική ματιά στους μύθους και τα οφέλη για την υγεία από την κατανάλωση της σόγιας.
Οι παρανοήσεις σχετικά με τη σόγια και τα προϊόντα σόγιας είναι πολλές. Ο μύθος για τα οιστρογόνα στη σόγια πυροδότησε μια διαμάχη που συνεχίστηκε για πολλά χρόνια παρά την έρευνα και τα στοιχεία ότι τα τρόφιμα σόγιας είναι ασφαλή για τους περισσότερους ανθρώπους.
Τα τρόφιμα σόγιας περιλαμβάνουν προϊόντα όπως το tempeh, το tofu, το miso, το edamame και το σογιέλαιο (το οποίο συνήθως εμφανίζεται ως “φυτικό λάδι” στα σούπερ μάρκετ). Η σόγια παρέχει μια καλή επιλογή για φυτικές πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και είναι πλούσια σε πολλά βασικά θρεπτικά συστατικά.
Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.