ΣΥΝΤΑΓΗ
Σφολιάτα με σαντιγί και φράουλες από την food blogger Nikis food
Ένα υπέροχο γλυκό με σαντιγί και φράουλες σε τραγανή σφολιάτα, που δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο.
Monopoli Team
29.05.2022
Υλικά:
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 400 γρ. φυτική κρέμα χτυπημένη σε σαντιγί με 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη
- 400 γρ. φράουλες οι μισές κομμένες σε φέτες και οι υπόλοιπες χτυπημένες στο μπλέντερ με 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη.
- Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα στο τέλος.
Τοποθετούμε την σφολιάτα και την κόβουμε σε τρεις λωρίδες. Τις τρυπάμε με πιρούνι και τις βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα για να ψηθούν στους 160-170 βαθμούς για περίπου 15-20 λεπτά. Αφού τις βγάλουμε, πατάμε λίγο να φύγει ο πολύς αέρας. Κόβουμε στη μέση ή στα τρία.
Βάζουμε σε ένα ξύλινο πλατό πρώτα ένα φύλλο, την κρέμα, κομμένες φράουλες και συνεχίζουμε με άλλο ένα φύλλο σφολιάτας.
Προσθέτουμε από πάνω τη μαρμελάδα που φτιάξαμε, τις πολτοποιημένες φράουλες, τη ζάχαρη άχνη, τις έξτρα φράουλες και επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα φύλλα.
Τρώγεται επιτόπου αλλιώς το βάζουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠάστα με κρέμα ντομάτας από την food blogger Nikis food12.09.2018
Βρείτε περισσότερες συνταγές της Νikis Food εδώ.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Από τη Γερμανία στη Θεσσαλονίκη: Επαναπατρίστηκε μαρμάρινη κεφαλή ρωμαϊκών χρόνων
Τα μαύρα ρούχα: Εννέα γυναίκες ερμηνεύουν για εκείνες που τις σκότωσαν γιατί ήταν γυναίκες
Αντιπαράθεση Δήμου Αθηναίων και ΥΠΠΟ για τη συντήρηση του σιντριβανιού Συντάγματος
Αστέρες του Χόλιγουντ στη μικρή οθόνη: 4 σειρές με all-star cast που πρέπει να δεις
Wicked: Μια ταινία για τη γυναικεία φιλία και τη μαγεία, που τελικά υπάρχει
Η διαδεδομένη συνήθεια που μπορεί να βλάπτει το συκώτι μας – και δεν είναι το αλκοόλ
Πρωτοσέλιδα: Τι διαβάζουμε στις εφημερίδες την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Τι κάνουμε σήμερα, Παρασκευή 22 Νοεμβρίου
Παλτό: Οι γήινοι τόνοι που είναι must για τον χειμώνα 2025
Μετρό: Πώς «χτίζεται» η σύνδεση Γουδή- Γαλάτσι (vid)