ΣΥΝΤΑΓΗ
Σφολιάτα με σαντιγί και φράουλες από την food blogger Nikis food
Ένα υπέροχο γλυκό με σαντιγί και φράουλες σε τραγανή σφολιάτα, που δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο.
Monopoli Team
29.05.2022
Υλικά:
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 400 γρ. φυτική κρέμα χτυπημένη σε σαντιγί με 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη
- 400 γρ. φράουλες οι μισές κομμένες σε φέτες και οι υπόλοιπες χτυπημένες στο μπλέντερ με 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη.
- Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα στο τέλος.
Τοποθετούμε την σφολιάτα και την κόβουμε σε τρεις λωρίδες. Τις τρυπάμε με πιρούνι και τις βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα για να ψηθούν στους 160-170 βαθμούς για περίπου 15-20 λεπτά. Αφού τις βγάλουμε, πατάμε λίγο να φύγει ο πολύς αέρας. Κόβουμε στη μέση ή στα τρία.
Βάζουμε σε ένα ξύλινο πλατό πρώτα ένα φύλλο, την κρέμα, κομμένες φράουλες και συνεχίζουμε με άλλο ένα φύλλο σφολιάτας.
Προσθέτουμε από πάνω τη μαρμελάδα που φτιάξαμε, τις πολτοποιημένες φράουλες, τη ζάχαρη άχνη, τις έξτρα φράουλες και επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα φύλλα.
Τρώγεται επιτόπου αλλιώς το βάζουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠάστα με κρέμα ντομάτας από την food blogger Nikis food12.09.2018
Βρείτε περισσότερες συνταγές της Νikis Food εδώ.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Οι Jeepers Creepers Band στο Half Note Jazz Club
Velocity Arena: Ένα εκρηκτικό dance event με κορυφαίους DJS στην Αθήνα
Paradise: Το νέο τρέιλερ της σειράς του Disney + μόλις κυκλοφόρησε
Για τη Βασιλική Μιχαλοπούλου, τα όνειρα δεν έχουν ημερομηνία λήξης
Γιώργος Ζώης: Το ΑΡΚΑΝΤΙΑ είναι η ιστορία δύο βλεμμάτων που δεν συναντήθηκαν ποτέ ειλικρινά στη ζωή
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Τι κάνουμε σήμερα, Τετάρτη 22 Ιανουαρίου
Οι Χειμερινοί Κολυμβητές στο Piraeus Club Academy
Η Κληρονομιά μας: Το πολυβραβευμένο έργο του Μάθιου Λόπεζ στο Εθνικό
Ο Παναγιώτης Λάμπουρας για μία συναυλία στην Αγγλικανική Εκκλησία του Αγίου Παύλου
Ράμι Μάλεκ: Καταγγέλλει ρατσιστική επίθεση από την αστυνομία του Λος Άντζελες