MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
07
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Waterloo Bridge: Αριστούργημα του Μονέ αναμένεται να φτάσει τα 30 εκατομμύρια δολάρια σε δημοπρασία

Ένα εμβληματικό έργο του Κλοντ Μονέ που ανήκει στην ίδια οικογένεια εδώ και 70 χρόνια, αναμένεται να πουληθεί για 30 εκατομμύρια δολάρια τον επόμενο μήνα σε δημοπρασία του Christie’s.

Monopoli Team

Ένα εμβληματικό έργο του Κλοντ Μονέ που ανήκει στην ίδια οικογένεια εδώ και 70 χρόνια, αναμένεται να πουληθεί για 30 εκατομμύρια δολάρια τον επόμενο μήνα σε δημοπρασία του Christie’s στο Παρίσι.

Το έργο με τίτλο “Waterloo Bridge” είναι ένας από τους 41 πίνακες που ζωγράφισε ο σπουδαίος ιμπρεσιονιστής για τη γέφυρα απέναντι από τον Τάμεση. Δημιουργήθηκε όσο ο Μονέ έμενε στο Ξενοδοχείο Savoy του Λονδίνου, σε ένα δωμάτιο με θέα τις γέφυρες του Βατερλό και του Charing Cross, αλλά και της Βουλής. Ζωγράφισε τις τρεις αυτές θέες ξανά και ξανά, αφήνοντας συχνά τον καμβά του στην άκρη, μέχρι ο φωτισμός να είναι και πάλι σωστός.

Αυτός ο πίνακας είναι “αυτό που επιδίωκε – ένα αριστούργημα από αυτό το σύνολο έργων” είπε ο Κιθ Γκιλ, υπεύθυνος του τμήματος ιμπρεσιονισμού και σύγχρονης τέχνης στον οίκο Christie’s στο Λονδίνο, που θα πραγματοποιήσει τη δημοπρασία.

“Οι πίνακες από τη σειρά του Λονδίνου είναι μάλλον μερικές από τις πιο εμβληματικές θέες που ζωγράφισε. Έχουν ένα σημαντικό κύρος” ανέφερε ο Γκιλ, ο οποίος πρόσθεσε ότι αυτοί οι πίνακες σπάνια βρίσκονται σε δημοπρασίες. 26 από τους 41 βρίσκονται σε μουσεία και άλλοι 5 ή 10 δεν θα πουληθούν μάλλον ποτέ λόγω της φύσης των ιδιωτικών συλλογών, στις οποίες βρίσκονται.

Ο συγκεκριμένος πίνακας, ανήκε αρχικά στον Γάλλο έμπορο τέχνης, Πολ Ντουράντ-Ρουέλ. Αφού πέρασε από μερικές πολύ σημαντικές συλλογές, πουλήθηκε το 1951 στην εταιρία ρολογιών Bulova στην Νέα Υόρκη και στη συνέχεια πέρασε στην οικογένεια, στην οποία βρίσκεται τα τελευταία 70 χρόνια. Εδώ και 10 χρόνια έχει δοθεί ως δάνειο στο Μουσείο Τέχνης της Βασιλείας στην Ελβετία.

Η αλήθεια είναι ότι τελευταία, οι τιμές για τα έργα του Μονέ ανεβαίνουν στα ύψη. Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο πίνακας του “Le Parlement, Soleil Couchant” πουλήθηκε στην Νέα Υόρκη για 76 εκατομμύρια δολάρια!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠριν από την «μπλε Μέριλιν» του Γουόρχολ: Τα 10 πιο ακριβά έργα τέχνης που έχουν πουληθεί ποτέ σε δημοπρασία12.09.2018

Περισσότερα από Εικαστικά