Τάρτα λευκής σοκολάτας και γιαουρτιού με φρέσκα φρούτα από τη food blogger My Kitchen Snaps
Μία υπέροχη συνταγή για τάρτα με λευκή σοκολάτα, γιαούρτι και φρέσκα φρούτα – ό,τι πρέπει για το καλοκαίρι.
- 200g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100g βούτυρο
- 50g ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 αυγό
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κ.γ. μπέικιν
- 1 βανίλια
- 250g γάλα φρέσκο πλήρες
- 1 αυγό
- 20g κορν φλάουρ
- 20g ζάχαρη
- 180g λευκή κουβερτούρα
- 30g βούτυρο
- 100g γιαούρτι στραγγιστό
Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά της βάσης και ζυμώνουμε για περίπου 10’ μέχρι να σχηματιστεί μία μαλακή ζύμη. Την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την αφήνουμε για 15’ στην κατάψυξη να σφίξει. Έπειτα σε αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε σε στρόγγυλο σχήμα πάχους 1cm και με ένα πιάτο χαράζουμε ένα κύκλο ελαφρώς μεγαλύτερο από την διάμετρο της φόρμας μας για τα τοιχώματα. Βάζουμε προσεκτικά την ζύμη μας στην βουτυρωμένη φόρμα και της δίνουμε σχήμα με τοιχώματα 2cm. Κάνουμε τρύπες στην επιφάνεια της με ένα πιρούνι και την ψήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα (για 15’-20’ περίπου) και την αφήνουμε να κρυώσει.
Στην κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να πάρει μία βράση. Στο ενδιάμεσο ανακατεύουμε καλά το αυγό, την ζάχαρη και το corn flour. Όταν αρχίσει να φουσκώνει το γάλα, προσθέτουμε μισή κούπα στο μείγμα του αυγού και ανακατεύουμε έντονα. Έπειτα προσθέτουμε το μείγμα αυτό στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς για να μην κολλήσει η κρέμα. Όταν δέσει , αφαιρούμε από την φωτιά και την προσθέτουμε πάνω από την ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Περιμένουμε ανακατεύοντας να λιώσει η σοκολάτα και στο τέλος προσθέτουμε το βούτυρο . Στο τέλος πρέπει να έχουμε μία λεία και ομογενοποιημένη κρέμα. Βάζουμε μεμβράνη να σκεπάσει την επιφάνεια της και την αφήνουμε να κρυώσει. Τέλος, ανακατεύουμε την κρύα κρέμα με το γιαούρτι και είναι έτοιμη.
Για την σύνθεση:Προσθέτουμε την κρέμα στην βάση της τάρτας και αφήνουμε για 30’-1 ώρα στην κατάψυξη να κρυώσει. Διακοσμούμε με φρέσκα φρούτα εποχής.
Βρείτε περισσότερες συνταγές του blog My Kitchen Snaps εδώ.