MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
30
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο, χορό και συναυλίες για την Τρίτη 21 Ιουνίου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις, χορό και συναυλίες που μπορείτε να δείτε σήμερα, Τρίτη 21 Ιουνίου 2022.

Monopoli Team

ΧΟΡΟΣ

1. Danse macabre, του Μάρτιν Τσίμμερμαν στην Πειραιώς 260

Η νέα παράσταση του Μάρτιν Τσίμμερμαν, με τίτλο Danse macabre, έρχεται στην Πειραιώς 260, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου. Άραγε, στον αγώνα της επιβίωσης, υπάρχει τίποτα που μπορεί να μας σώσει εκτός από το χιούμορ; Μετά την απολαυστική περσινή παράστασή του Ένα Δύο Τρία, που ενθουσίασε το κοινό της Πειραιώς 260, ο Μάρτιν Τσίμμερμαν επανέρχεται με τους ερμηνευτές του στο εξίσου ξεκαρδιστικό Danse macabre, τη νέα του παράσταση, που αψηφά, για μια ακόμα φορά, τις ταξινομήσεις. Σε ένα σκηνικό που παραπέμπει σε εγκαταλελειμμένο σκουπιδότοπο, τρεις κωμικοτραγικοί χαρακτήρες, απόκληροι της κοινωνίας, προσπαθούν να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους. Μια παράξενη φιγούρα αιωρείται, ωστόσο, πάνω από αυτή την ευάλωτη κοινότητα χαρακτήρων: πρόκειται για τη μορφή του Θανάτου, τον οποίον υποδύεται ο ίδιος ο Τσίμμερμαν, παρεμβαίνοντας στη σκηνική δράση ως σκανδαλιάρης μαριονετίστας που κινεί τα νήματα των σωμάτων τους.
Τρίτη 21/6, 21:00
5-30€
Πειραιώς 260 (Χώρος Η), Ταύρος

2. Η Λίμνη των Κύκνων, από την ομάδα International Stars Of Classical Ballet στο City Garden Festival

Η Λίμνη των Κύκνων έρχεται, για μία ακόμη τελευταία φορά, στο καλοκαιρινό θέατρο του City Garden Festival by Christmas Theater με την κλασική χορογραφία των Πετιπά-Ιβάνοφ στην αναθεωρητική ματιά του Αλεξάντρ Γκόρσκι. Χορευτές που συμμετείχαν σε διάσημα μπαλέτα όπως το Μπαλέτο της Εθνικής Όπερας του Κιέβου, το Μπαλέτο της Εθνικής Όπερας της Οδησσού, το Μπαλέτο της Σκάλας του Μιλάνου ή το Εθνικό Μπαλέτο της Αγγλίας ενώνουν τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν τη διάσημη και διαχρονική αυτή ιστορία αγάπης, με την αξεπέραστη μουσική του Πιότρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι.
Τρίτη 21/6, 21:00
13-30€
Christmas Theater, Ολυμπιακά Ακίνητα Γαλατσίου Βεϊκου 137, Γαλάτσι

ΘΕΑΤΡΟ

3. Πώς να μεταμορφωθείς από εξωγήινος σε άνθρωπος. Ένας ιδιότυπος οδηγός, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Νέων Θεατρικών Ομάδων Off-Off Athens

Το Φεστιβάλ Νέων Θεατρικών Ομάδων Off-Off Athens στο Επί Κολωνώ συνεχίζεται. Κάθε βραδιά παρουσιάζονται οι παραστάσεις δυο διαφορετικών ομάδων, ενώ η κάθε ομάδα πραγματοποιεί δύο παραστάσεις σε δύο συνεχόμενες μέρες. Μη χάσετε σήμερα την παράσταση «Πώς να μεταμορφωθείς από εξωγήινος σε άνθρωπος. Ένας ιδιότυπος οδηγός» από τη θεατρική ομάδα ΜΝΜ. H Tζοάννα Τσάρλτον μεγάλωσε σε μία αίρεση στην Αγγλική επαρχία. Όταν στα δεκαπέντε της βγήκε στον έξω κόσμο ένιωθε σαν εξωγήινη. Μια ιστορία για την οικογένεια, τη διαφορετικότητα, το ανήκειν και φυσικά τους εξωγήινους. Αυτούς που μεταμορφώθηκαν αλλά και αυτούς που ακόμα προσπαθούν.
Τρίτη 21/6, 20:15
5€
Θέατρο Επί Κολωνώ, Ναυπλίου 12, Αθήνα

4. Εκτός Ελέγχου: Η κωμωδία του Αρκά στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά

Παλιοί και νέοι ήρωες του Αρκά παρουσιάζονται με μοναδικό τρόπο επί σκηνής, έτοιμοι να χαρίσουν άφθονο γέλιο σε όλη την οικογένεια. Οι Σωτήρης Καλυβάτσης, Γιώργος Γαλίτης, Κωνσταντία Χριστοφορίδου, Χρήστος Τριπόδης, Δημήτρης Αγοράς, τα παιδιά Αθηνά Τριπόδη και Μανώλης Γκίνης και ο Παντελής Καναράκης υπόσχονται να μάς χαρίσουν απολαυστικές ατάκες, μέσα από την καυστική πένα του σπουδαιότερου σκιτσογράφου και συγγραφέα της εποχής μας.
Τρίτη 21/6, 21:15
10-18€
Βεάκειο Θέατρο Πειραιά, Ηρακλείου 13, Πειραιάς

ΜΟΥΣΙΚΗ

5. O Gilad Atzmon στη μουσική σκηνή Ορφέας

Ένας από τους πιο σπουδαίους μουσικούς, της jazz μουσικής, ο Gilad Atzmon, ανεβαίνει για τελευταία φορά στη σκηνή του Ορφέα. Απόψε μάς περιμένει μία νύχτα ελεύθερου αυτοσχεδιασμού από τον ίδιο μαζί με τον Έλληνα Νίκο Σιδηροκαστρίτη στα τύμπανα. Τον σπουδαίο μουσικό θα συνοδεύουν και σήμερα διαφορετικοί μουσικοί, που όλοι μαζί υπόσχονται μια ακόμη μοναδική βραδιά για τους λάτρεις της τζαζ μουσικής!
Τρίτη 21/6, 21:00
Είσοδος ελεύθερη, υπάρχει χρέωση στην κατανάλωση
Μουσική σκηνή Ορφέας, Φωκίωνος Νέγρη 25, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις