MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
22
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΓΕΥΣΗ

Φέργκες: Το καλοκαιρινό αλβανικό πιάτο που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσουν όλοι

Μοιάζει με τη γνωστή σε όλους μας στραπατσάδα, αλλά έχει δύο έξτρα συστατικά που το κάνουν ασυναγώνιστο.

Monopoli Team

Το καλοκαίρι έχει τις γεύσεις του. Τα θαλασσινά, το χταπόδι, τα γεμιστά, τις σαλάτες, τα φρούτα. Υπάρχουν, όμως, και συγκεκριμένα πιάτα, τα οποία λατρεύουμε να τρώμε μετά τη θάλασσα, όπως για παράδειγμα ο καγιανάς ή η στραπατσάδα. Πρόκειται για ένα πολύ απλό πιάτο, με προέλευση από την εποχή του Βυζαντίου.

Υπάρχουν πολλές παραλλαγές του στις βαλκανικές χώρες, αλλά και στις χώρες της Ασίας, με την ελληνική εκδοχή να έχει μόλις τρία υλικά. Το ελαιόλαδο, τις ντομάτες και τα αυγά. Από την άλλη πλευρά, στην γειτονική Αλβανία, το συγκεκριμένο πιάτο λέγεται Φέργκες και η καλοκαιρινή εκδοχή του έχει έξτρα πιπεριά, καθώς και τυρί (ρικότα ή φέτα).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑBest Friends: Δοκιμάσαμε το νέο, καλοκαιρινό μενού του καταπράσινου κήπου της Πολιτείας12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο gazzetta.gr.

Περισσότερα από Γεύση