ΓΕΥΣΗ
Φέργκες: Το καλοκαιρινό αλβανικό πιάτο που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσουν όλοι
Μοιάζει με τη γνωστή σε όλους μας στραπατσάδα, αλλά έχει δύο έξτρα συστατικά που το κάνουν ασυναγώνιστο.

Monopoli Team
23.06.2022
A
A
Το καλοκαίρι έχει τις γεύσεις του. Τα θαλασσινά, το χταπόδι, τα γεμιστά, τις σαλάτες, τα φρούτα. Υπάρχουν, όμως, και συγκεκριμένα πιάτα, τα οποία λατρεύουμε να τρώμε μετά τη θάλασσα, όπως για παράδειγμα ο καγιανάς ή η στραπατσάδα. Πρόκειται για ένα πολύ απλό πιάτο, με προέλευση από την εποχή του Βυζαντίου.
Υπάρχουν πολλές παραλλαγές του στις βαλκανικές χώρες, αλλά και στις χώρες της Ασίας, με την ελληνική εκδοχή να έχει μόλις τρία υλικά. Το ελαιόλαδο, τις ντομάτες και τα αυγά. Από την άλλη πλευρά, στην γειτονική Αλβανία, το συγκεκριμένο πιάτο λέγεται Φέργκες και η καλοκαιρινή εκδοχή του έχει έξτρα πιπεριά, καθώς και τυρί (ρικότα ή φέτα).
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑBest Friends: Δοκιμάσαμε το νέο, καλοκαιρινό μενού του καταπράσινου κήπου της Πολιτείας12.09.2018
Διαβάστε περισσότερα στο gazzetta.gr.
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Το Μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας, βασισμένο στο βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά στο θέατρο 104
Έκθεση αφιερωμένη στην κεραμίστρια Μαίρη Χατζηνικολή στο «Λόφο» στην Κυψέλη
Ηλεκτρικό ρεύμα: Σύσκεψη για αποτροπή blackout το Πάσχα
Δώρο Πάσχα: Πότε καταβάλλεται και πώς υπολογίζεται
Πρόσφυγες θα καλύψουν τα κενά εργασίας σε ξενοδοχεία της Χαλκιδικής
Λίνα Μενδώνη: Ένταση με την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας (Vid)
Ισραήλ: Ελεύθερος ο βραβευμένος με Όσκαρ Παλαιστίνιος σκηνοθέτης του «No Other Land»
Λουλού: Τελευταίες δύο παραστάσεις για το έργο της Άννας Βαγενά στο Θέατρο Μεταξουργείο
Συγκέντρωση στην Πινακοθήκη για να επανέλθουν τα βανδαλισμένα έργα
Warhaus: Νιώσαμε αμέσως σύνδεση με το ελληνικό κοινό