Αλμυρό κέικ με μους φέτας από το food blog BetterThan_Moms
Μια μεσογειακή συνταγή για πεντανόστιμο αλμυρό κέικ, που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.
• 200γρ. αλεύρι
• 1 φακελάκι ξερή μαγιά
• 1 κρεμμύδι
• 1 πιπεριά πράσινη
• 100γρ. ελιές σε ροδέλες
• 100γρ. λιαστή ντομάτα
• 1κσ. θυμάρι
• 100γρ. κεφαλοτύρι
• 3 αυγά
• 1 κεσεδάκι γιαούρτι
• 90ml ελαιόλαδο
• Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• Ντοματίνια
• Βούτυρο και αλεύρι για τη φόρμα
• Δυόσμο για το σερβίρισμα
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι,την πιπεριά και τις λιαστές ντομάτες. Χτυπάμε τα αυγά με το γιαούρτι και το ελαιόλαδο και μέσα προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (εκτός τα ντοματίνια). Ανακατεύουμε και τα βάζουμε σε μια αλευροβουτυρομένη φόρμα.Τοποθετούμε τα ντοματίνια από πάνω και ψήνουμε στους 180°C για 45-50′.
• 130γρ. φέτα
• 1 κεσεδάκι γιαούρτι
• 40ml ελαιόλαδο
• Πιπέρι
• Λίγο γάλα
Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μούλτι και συμπληρώνουμε το γάλα μέχρι να πάρουμε την υφή που θέλουμε. Γαρνίρουμε το κέικ μας και το σερβίρουμε με φύλλα δυόσμου. Διατηρούμε στο ψυγείο.
Βρείτε περισσότερες συνταγές του food blog BetterThan_Moms εδώ:https://www.instagram.com/betterthan_moms/?utm_medium=copy_link