Οι Tiger Lillies, οι καλλιτέχνες της εναλλακτικής όπερας θα μας ανοίξουν ένα παράθυρο στον αλλόκοτο κόσμο τους, που συνδυάζει στιγμές βαθιάς θλίψης, αδυσώπητων αστείων και απέραντης ομορφιάς. Κι εμείς θα παραδοθούμε σ’ αυτό το μείγμα από όπερα, μιούζικαλ, πειραματική ροκ αύρα, χωρίς φόβο και με πάθος. Δύσκολα τους περιγράφει κανείς με μια πρόταση, αλλά σε κάθε περίπτωση κάθε μουσική τους παράσταση μιλάει από μόνη της και φέρει μια βαριά υπογραφή. Όλα αυτά, την Πέμπτη 14 Ιουλίου στο Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών.
Όταν ο τραγουδιστής Martyn Jacques έβαλε μια διαφήμιση για να βρει ντράμερ και μπασίστα το 1989. Οι μόνες του απαντήσεις ήταν από τον Adrian Huge και τον Phil Butcher, με τους οποίους ολοκληρώθηκε η αρχική σύνθεση του συγκροτήματος. Οι πρώτες ηχογραφήσεις των Tiger Lillies κυκλοφόρησαν σε κασέτες, οι οποίες συγκεντρώθηκαν αργότερα στη συλλογή «Bouquet of Vegetables: The Early Years». Με το ίδιο line up κυκλοφόρησε το 1994 και ο δίσκος «Births, Marriages and Deaths». Το 1995 ο μπασίστας Adrian Stout αντικαταστήσει τον Phil Butcher.
Υπήρξε ιδιαιτέρως παραγωγική και είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας σειρά από άλμπουμ (Spit Bucket / 1995, The Brothel to the Cemetery / 1996 και το Farmyard Filth / 1997), ενώ μια μακάβρια διασκευή μουσικού θεάτρου του 19ου αιώνα από γερμανικό βιβλίο με παραμύθια για παιδιά ήρθε να προστεθεί το 1998 υπό τον τίτλο «Shockheaded Peter». Ένα άλμπουμ με το ίδιο όνομα δημιουργήθηκε την ίδια χρονιά, το οποίο χάρισε στους Tiger Lillies δύο βραβεία Olivier το 2002. Το 2003, το τρίο συνεργάστηκε με το Kronos Quartet και τον εικονογράφο/συγγραφέα Edward Gorey για να προκύψει το «The Gorey End», Εμπνευσμένο από ένα κουτί με αδημοσίευτες ιστορίες και σχέδια που έστειλε ο Gorey στο συγκρότημα, το άλμπουμ κυκλοφόρησε λίγο μετά τον θάνατό του συγγραφέα και προτάθηκε για βραβείο Grammy ως το καλύτερο κλασικό crossover άλμπουμ. Στην πορεία οι Tiger Lillies ερμήνευσαν γνωστά έργα όπως… Punch and Judy (2004), The Little Matchgirl (2006), The Rime of the Ancient Mariner και Hamlet (2012), ενώ συνεργάστηκαν με ποικίλους καλλιτέχνες και ορχήστρες.
Το 2012, με τον ντράμερ της περιοδείας Mike Pickering να παίρνει τη θέση του μέχρι το 2015, οπότε εμφανίστηκε ο Jonas Golland. Με όλο και περισσότερες εμπνεύσεις και πολύ ξεχωριστές επιρροές οι Tiger Lillies μας χάρισαν το «Lulu: A Murder Ballad» το 2014. Από το ρεπερτόριο τους δεν έλειψαν θέματα όπως ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος (A Dream Turns Sour) και το έργο του Søren Kierkegaard (Either Or). Αργότερα, το τρίο μπήκε σε πιο σύγχρονα μονοπάτια καταλήγοντας το 2016 στην κυκλοφορία των αφιερωμάτων του Cole Porter με τίτλο «Love for Sale» και «Goosebumps Alive». Στις αρχές του 2017, το «A Cold Night in Soho» έκανε μια σκληρή και παράλληλα συγκλονιστική αναδρομή στο Soho της δεκαετίας του ’80, έτσι όπως το βίωσε ο Martyn Jaques. Σήμερα, ετοιμάζουν με λεπτομέρεια και φοβερή προσήλωση μουσικές παραστάσεις ανοίγοντας νέους καλλιτεχνικούς δρόμους, που σίγουρα όλοι μας θέλουμε να ανακαλύψουμε.