MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
08
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Σαν σήμερα γεννιέται ο Παύλος Σιδηρόπουλος: Ο βίος και πολιτεία του πρίγκιπα της ροκ

«Απροσάρμοστος», «φευγάτος», «ασυμβίβαστος»: Πολλά είναι τα προσωνύμια που ακολουθούσαν τον Παύλο Σιδηρόπουλο στη ζωή του θέλοντας «πλαγίως» να κλέψουν λίγη από την αστρόσκονη που τον ακολουθούσε ό,τι και αν έκανε.

Πηγή: NDP
Monopoli Team

«Είμαι δισέγγονος του Ζορμπά, και ως γνωστό ο Ζορμπάς ήταν rock and roll, όπως και να το κάνουμε. Και πολύ μάλιστα. Αυτό μας το λέει κι ο Καζαντζάκης. Από την άλλη μεριά όμως, έχω και σπέρμα από τη γενιά των Αλεξίου. Της Ελλης της Αλεξίου, η οποία είναι θεία μου. Κι έτσι έχω μέσα μου και τον διανοούμενο και τον αλήτη. Από τη σύγκρουση αυτών των δύο βγαίνει άλλοτε καταστροφή κι άλλοτε δημιουργία» είχε δηλώσει για τον εαυτό του ο «πρίγκιπας» της ελληνικής ροκ, Παύλος Σιδηρόπουλος. Και εννοούσε κάθε μία από αυτές τις λέξεις…

Αποτελεί μία από τις σημαντικότερες μορφές της ελληνικής ροκ, αλλά και της ελληνικής μουσικής γενικότερα, καθώς άνοιξε νέα μονοπάτια στα ακούσματα των Ελλήνων. Ο Παύλος Σιδηρόπουλος γεννήθηκε σαν σήμερα, 27 Ιουλίου 1948 και από μικρός έδειξε πως ήταν προορισμένος να… ταράξει τα νερά καθώς κατέληξε να γίνει η ζωντανή προσωποποίηση της ροκ. Πολύ ζωηρός και πειραχτήρι αλλά παράλληλα πανέξυπνος και ιδιαίτερα κοινωνικός, ήταν από τους ανθρώπους που φαίνονταν ότι δεν είναι γραφτό τους να ζήσουν μία βαρετή ζωή.

Πώς όμως «κόλλησε» με τη μουσική; Από έφηβος ξεκίνησε το ενδιαφέρον του για τις τέχνες ενώ ακούγοντας τους δίσκους των Animals και των Rolling Stones ήθελε απεγνωσμένα να μάθει ντραμς, κάτι όμως που πολύ γρήγορα παράτησε καθώς τον «κέρδισε» η κιθάρα. Ο ίδιος δήλωνε: «Το ροκ εν ρολ ήταν εμπορική μουσική πολύ περισσότερο από ότι είναι τώρα. Δηλαδή οι Animals ήταν εμπορικό συγκρότημα και βγάζανε επιτυχίες που τις τραγουδούσε και η Κυρά Κατίνα. […] Τότε όπου και να πήγαινες άκουγες το “Satisfaction” και δεν υπήρχε αυτή η θεωρητικοποίηση του ροκ εν ρολ που υπάρχει σήμερα. Ο κόσμος έκανε ροκ εν ρολ, δε το διάβαζε, δεν το συζήταγε, έκανε απλά ροκ εν ρολ. […]. Αυτή η θεωρητικοποίηση έχει γίνει γιατί ως συνήθως αυτοί που δεν έχουνε προσωπική ζωή γαντζώνονται από αυτούς που έχουν. Και αυτοί συνήθως είναι που λένε και τα πολλά. Οι διανοοουμενίστικες φάτσες, οι άνθρωποι οι οποίοι είναι πεθαμένοι από ζωή και η ζωή τους περιστρέφεται γύρω από ένα τετράγωνο επί χρόνια ολόκληρα. […]».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠαύλος Σιδηρόπουλος: Το μουσικό σύμπαν του «πρίγκιπα» της ελληνικής ροκ12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο Reader.gr.

Περισσότερα από Ιστορίες