Η ανακυκλωμένη μπύρα ανοίγει το δρόμο για τα βιώσιμα αλκοολούχα ποτά
Η ζυθοποιία Brewerkz στη Σιγκαπούρη χρησιμοποιεί μια ασυνήθιστη πηγή νερού, τα ανακυκλωμένα λύματα.
Μέχρι σήμερα η χρήση του ανακυκλωμένου νερού προοριζόταν για μη πόσιμες εφαρμογές, ως εναλλακτική κατά της σπατάλης του πόσιμου νερού. Σύμφωνα με την ΕΥΔΑΠ, στην Ελλάδα, η κατανάλωση του πόσιμου νερού για άρδευση αποτελεί περίπου το 83% της συνολικής χρήσης νερού. Στις περιοχές της Ανατολικής Αττικής, η ανάγκη για επιπλέον νερό για άρδευση δημιουργεί κίνδυνο υποβάθμισης του υπόγειου υδροφορέα, μέσω πτώσης της στάθμης του υδροφόρου ορίζοντα και υφαλμύρωσης, λόγω των υπεραντλήσεων από γεωτρήσεις. Για το λόγο αυτό, η στρατηγική πλέον στοχεύει στην η ανακύκλωση νερού των επεξεργασμένων εκροών των ΚΕΛ για εφαρμογές στις οποίες δεν είναι απαραίτητη η χρήση πόσιμου νερού, μπορεί να επιφέρει πολλαπλά κοινωνικά και περιβαλλοντικά οφέλη.
Ωστόσο, η ανάγκη για διεύρυνση των βιώσιμων επιλογών στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας έχει δημιουργήσει γόνιμο έδαφος για τη χρήση του ανακτημένου νερού σε ποτά. Προς αυτή την κατεύθυνση, μεγάλες επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο ανοίγουν το δρόμο, μεταξύ άλλων, και για τα βιώσιμα αλκοολούχα ποτά.
Διαβάστε περισσότερα στο Insider.gr