Πρόκειται για μια ιδιαίτερη περίπτωση ενός επιχειρηματία, συλλέκτη τέχνης και πρώην επενδυτικού τραπεζίτη, ο οποίος δημιούργησε αυτό που ο ίδιος αποκαλεί τον «μικρότερο αμπελώνα του κόσμου» στον κορυφή ενός palazzo του 16ου αιώνα στην περιοχή Reggio Emilia στην Ιταλία.
Η πόλη είναι η διάσημη γενέτειρα της τρίχρωμης ιταλικής σημαίας και βρίσκεται μεταξύ της Parma και της Modena. Εκεί, το κρασί του Masoni παράγεται με προσοχή και σπάνια φτάνει στο τραπέζι κάποιου επισκέπτη. Για τον εκκεντρικό παραγωγό, το κρασί αυτό αποτελεί περισσότερο ένα συλλεκτικό έργο τέχνης, παρά ένα ποτό που μπορεί να απολαύσει κανείς στην καθημερινότητα του.
Δεν έχει άδικο αν σκεφτεί κανείς πώς παρασκευάζεται…Τα σταφύλια που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή του συγκεκριμένου κρασιού μεγαλώνουν στην «ταράτσα» του Via Mari 10, από όπου πήρε και το όνομα του το διάσημο κρασί. Αυτός ο μικρός αμπελώνας στην κορυφή του κτηρίου μπορεί να δώσει αρκετό σταφύλι για μόλις 29 μπουκάλια κόκκινου κρασιού κάθε χρόνο, τα οποία ο Masoni κοστολογεί στα 5.000 ευρώ ανά τεμάχιο.
Διαβάστε περισσότερα στο Insider.gr.