ΣΥΝΤΑΓΗ
Σπιτική πραλίνα φουντουκιού από τη food blogger Nikis_food
Και ποιος δεν θέλει να γευτεί σπιτική πραλίνα φουντουκιού, χωρίς συντηρητικά και με 4 μόλις υλικά;

Monopoli Team
03.09.2022
A
A
Υλικά
Εκτέλεση
- 80 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
- 2 κ.σ ζάχαρη άχνη
- 1/2 κ.σ σκόνη κακάο
- 200 γρ. φουντούκια αποφλοιωμένα

- Τοποθετούμε σε ένα ταψί τα φουντούκια και τα καβουρδίζουμε στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά.
- Τα μεταφέρουμε στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να γίνουν αλοιφή.
- Θέλει αρκετό χτύπημα μέχρι να έρθουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα.
- Λιώνουμε την κουβερτούρα μας και την προσθέτουμε μέσα στο μπλέντερ παρέα με τα υπόλοιπα υλικά μας.
- Συνεχίζουμε το χτύπημα για επιπλέον 5 λεπτά.
- Αμέσως θα δούμε την υφή της πραλίνας που θέλουμε.
- Τοποθετούμε σε ένα βαζάκι και τη διατηρούμε για μία εβδομάδα. Σε περίπτωση που δεν καταναλωθεί καλό είναι να μπει στο ψυγείο.
Δείτε περισσότερες συνταγές της Nikis_food εδώ.
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Στο Fuzz οι Hooverphonic μάς χάρισαν την πιο μαγική αναδρομή της καριέρας τους
Hot or Not #163: Όλα όσα μας άρεσαν (ή μας χάλασαν) αυτή την εβδομάδα
Φαντάσματα: Ένα αφιέρωμα στον Αόρατο Κόσμο του Ελληνικού Κινηματογράφου
«Ω γλυκύ μου έαρ» ερμήνευσε η Γλυκερία και μάγεψε το Παλλάς
Πάσχα στην Αθήνα; 5 εστιατόρια για να “αποδράσεις” ακόμα κι αν είσαι στην πόλη
Ώρα για binge-watching: 5 νέες σειρές που αξίζει να δεις
Home Cinema: Ποιες ταινίες θα δούμε το Μ. Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα στην τηλεόραση
Το πασχαλινό σοκολατένιο αυγό και η ιστορία του
Πασχαλινό αρνί: Συνταγές για την καλύτερη μαρινάδα από 4 κορυφαίους chef
Πάσχα στην πόλη: 5 εκκλησίες της Αθήνας με κατανυκτική ατμόσφαιρα για τον Επιτάφιο και την Ανάσταση