ΣΥΝΤΑΓΗ
Σπιτική πραλίνα φουντουκιού από τη food blogger Nikis_food
Και ποιος δεν θέλει να γευτεί σπιτική πραλίνα φουντουκιού, χωρίς συντηρητικά και με 4 μόλις υλικά;

Monopoli Team
03.09.2022
Υλικά
Εκτέλεση
- 80 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
- 2 κ.σ ζάχαρη άχνη
- 1/2 κ.σ σκόνη κακάο
- 200 γρ. φουντούκια αποφλοιωμένα

- Τοποθετούμε σε ένα ταψί τα φουντούκια και τα καβουρδίζουμε στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά.
- Τα μεταφέρουμε στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να γίνουν αλοιφή.
- Θέλει αρκετό χτύπημα μέχρι να έρθουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα.
- Λιώνουμε την κουβερτούρα μας και την προσθέτουμε μέσα στο μπλέντερ παρέα με τα υπόλοιπα υλικά μας.
- Συνεχίζουμε το χτύπημα για επιπλέον 5 λεπτά.
- Αμέσως θα δούμε την υφή της πραλίνας που θέλουμε.
- Τοποθετούμε σε ένα βαζάκι και τη διατηρούμε για μία εβδομάδα. Σε περίπτωση που δεν καταναλωθεί καλό είναι να μπει στο ψυγείο.
Δείτε περισσότερες συνταγές της Nikis_food εδώ.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
O Θοδωρής Αθερίδης μας καλεί να αναζητήσουμε τον δικό μας «Λόγο ύπαρξης»
Πολύκαρπος Πολυκάρπου: Το Θέατρο Νέας Ιωνίας απόπνεε την αίσθηση του καινούργιου
(Early) Pancake Day: Δοκιμάσαμε τα πιο νόστιμα pancakes – και τα προτείνουμε
Life and Other Problems: Ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή, τον θάνατο και ό,τι ενδιάμεσο υπάρχει
Family Weekend: 10 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά
Home Cinema: 5 ταινίες που θα δούμε αυτό το Σαββατοκύριακο στην TV
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Η ατζέντα του Σαββατοκύριακου 22 & 23 Φεβρουαρίου 2025
Free City: Τι κάνουμε δωρεάν στην πόλη αυτό το ΣΚ;
Η διόρθωση ΙΙ: Το έργο του βραβευμένου χορευτή-χορογράφου Κωνσταντίνου Παπανικολάου στο Vetrinas5
Ίδρυμα Γουλανδρή: Η τέχνη συναντά την ενσυνειδητότητα του τάι τσι τσουάν σε νέα βιωματική δράση