MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
19
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Home Cinema: 9 ταινίες που θα δούμε το Σαββατοκύριακο σε TV και online πλατφόρμες

Συγκεντρώσαμε όσες ταινίες αξίζουν την προσοχή σας αυτό το Σαββατοκύριακο σε τηλεόραση και online πλατφόρμες.

"Interstellar" του Christopher Nolan
"Interstellar" του Christopher Nolan
author-image Φωτεινή Νικολίτσα

Πρώτο Σαββατοκύριακο του φθινοπώρου κι αν η ξεγνοιασιά του καλοκαιριού σας εγκαταλείπει, αρκεί μια ταινία για να σας δώσει την χαλάρωση που χρειάζεστε. Σας προτείνουμε τις καλύτερες επιλογές που θα βρείτε στην τηλεόραση και τις online πλατφόρμες.

Τηλεόραση

“Ο Χάρι Πότερ και ο Αιχμάλωτος του Αζκαμπάν” του Alfonso Cuaron: Star στις 12:00, Σάββατο 3/9

Ο Harry Potter μετά από μια επεισοδιακή επιστροφή στον κόσμο των μάγων, πληροφορείται πως το έσκασε από τις φυλακές του Αζκαμπάν αυτός που σκότωσε τους γονείς του, ο Sirius Black και πως τώρα κυνηγάει κι εκείνον. Παράλληλα, στο Χόγκουαρτς καταφθάνουν οι Παράφρονες για να φυλάνε τη σχολή από τον επικίνδυνο φυγά, οι οποίοι έχουν μεγάλη επίδραση στον νεαρό Harry. Όλα θα οδηγήσουν στην αναπόφευκτη αναμέτρηση με τον Black. Μια ταινία στο σύμπαν του Harry Potter είναι πάντοτε μια καλή επιλογή θέασης και φυσικά όταν την σκηνοθεσία έχει αναλάβει ένας τόσο καλός και οσκαρικός σκηνοθέτης όπως ο Alfonso Cuaron.

“Ο Υπέροχος Γκάτσμπυ” του Baz Luhrmann: Open στις 21:00, Σάββατο 3/9

Ο Nick Carraway είναι ένας συγγραφέας που στην προσπάθειά του να πετύχει μετακομίζει το 1922 στη Νέα Υόρκη. Γείτονάς του γίνεται τυχαία ένας εκατομμυριούχος, ο Jay Gatsby αλλά και η ξαδέρφη του Daisy Buchanan με τον άντρα της. Κάπως έτσι ο Nick θα αφεθεί στην ζωή των πλουσίων και ταυτόχρονα θα βοηθήσει τον Jay να ξανασυναντήσει τον μεγάλο του έρωτα, την Daisy. Μια πραγματική χολιγουντιανή παραγωγή που πιάνει αριστοτεχνικά τον παλμό εκείνης της εποχής κάτω από το πέπλο του καταδικασμένου έρωτα και της ματαιοδοξίας. Πρωταγωνιστούν ο Leonardo DiCaprio, ο Tobey Maguire και η Carey Mulligan, ενώ η ταινία έχει κερδίσει και 2 Όσκαρ.

“Η Ομίχλη” του Frank Darabont: Σκάι στις 23:00, Σάββατο 3/9

Μια καταιγίδα ξεσπά σε μια ήσυχη πόλη και την επόμενη μέρα μια πυκνή ομίχλη καλύπτει τα πάντα. Ο David με τον γιο του βρίσκονται στο σούπερ-μάρκετ όταν, μαζί με όλους τους υπόλοιπους παρευρισκόμενους, αντιλαμβάνονται ότι κάτι κρύβεται στην ομίχλη κι αν βγουν έξω θα σημάνει κι ο θάνατός τους. Η ταινία είναι βασισμένη σε βιβλίο του Stephen King και το σενάριο και την σκηνοθεσία ανέλαβε ο Frank Darabont, που είχε αναλάβει αντίστοιχα και παλιότερα για τις ταινίες “Τελευταία έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ” και “Το πράσινο μίλι”, δύο από τις καλύτερες κινηματογραφικές μεταφορές έργων του King. Έτσι κι αυτή “έπεσε” σε καλά και γνώριμα χέρια και βγήκε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Λαρς φον Τρίερ μιλά για το πώς είναι να σκηνοθετείς με Πάρκινσον: “Πρέπει να συνηθίσω ότι θα τρέμω και δεν θα ντρέπομαι”12.09.2018

“Interstellar” του Christopher Nolan: Star στις 22:50, Κυριακή 4/9

Σε μια εποχή που ολοένα και δυσκολεύει η επιβίωση στη γη, συγκροτείται μια ομάδα από τη NASA η οποία θα προσπαθήσει να βρει έναν άλλον κατοικήσιμο πλανήτη για την ανθρωπότητα. Έτσι, ο Joseph Cooper αφήνει τον γιο και την μικρή του κόρη πίσω χωρίς να ξέρει πότε θα τους ξαναδεί και τι θα καταφέρει. Ο Christopher Nolan παραδίδει ακόμη μια ταινία στην οποία παίζει με τον χρόνο -εδώ παράλληλα “παίζει” και με ορισμένους νόμους της φυσικής και διαφόρων επιστημών με όχι και τόση ακρίβεια για κάποιους- και που αποδεικνύεται από τις καλύτερες της καριέρας του. Συναντάμε μεγάλα ονόματα όπως τον Matthew McConaughey, την Anne Hathaway και την Jessica Chastain, έναν ρόλο-έκπληξη από τον Matt Damon, έναν μικρό Timothee Chalamet και τον πάντα εντυπωσιακό και συχνό συνεργάτη του Nolan, Michael Caine.

“Το Μικρό Ψάρι” του Γιάννη Οικονομίδη: ΕΡΤ2 στις 00:10, Κυριακή 4/9

Ο Στράτος τα βράδια δουλεύει σε μια βιοτεχνία αρτοποιίας και τα πρωινά είναι πληρωμένος δολοφόνος. Έχοντας αποφυλακιστεί, όσα χρήματα βγάζει τα δίνει για το παράτολμο σχέδιο απόδρασης του Λεωνίδα, του ανθρώπου που κάποτε του έσωσε τη ζωή. Κι ενώ προσπαθεί να κλείσει παλιούς λογαριασμούς, να μη μπλέκεται περαιτέρω, έχει ένα όνομα στους κύκλους που εμπνέει σεβασμό και σιγά σιγά βλέπει τη διαφθορά στους πάντες, μέχρι που ο ίδιος θα αντισταθεί όπως μόνο εκείνος ξέρει κι επιλέγει. Ο Βαγγέλης Μουρίκης στον πρωταγωνιστικό ρόλο με ένα βλέμμα και μια κινησιολογία που είναι λες και τα έχει πει όλα χωρίς να πει τίποτα. Η ταινία έχει όλα όσα υπόσχεται να έχει μια ταινία του Οικονομίδη -με κλασικές πια σκηνές και ατάκες- και ένα τέλος που χτίζεται και διαρκώς σιγοβράζει χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε…

“Cheer Squad Secrets” του David Langlois: COSMOTE CINEMA 2HD στις 14:30, Κυριακή 4/9

Μια μητέρα ενθαρρύνει την κόρη της να γίνει αρχηγός της ομάδας με τις μαζορέτες, μέχρι να ανακαλύψει ότι η προπονήτριά της, της δίνει στεροειδή και είναι ικανή ακόμη και για φόνο προκειμένου να μη την πιάσουν. Μια ματιά στον σκληρό κόσμο των αθλημάτων όπου νέοι εύκολα μπορούν να παρασυρθούν όταν κοιτάνε να φτάσουν ψηλά ενώ προπονητές που έχασαν πια την δυνατότητα για ανέλιξη, πατάνε επί πτωμάτων μεταφορικά -κι εδώ κυριολεκτικά- για λίγη χαμένη δόξα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔύο χρόνια χωρίς τον Μίκη Θεοδωράκη: 10 soundtracks που άφησαν εποχή12.09.2018

Online πλατφόρμες

“The Silencing” του Robin Pront: Netflix

Ένας κυνηγός με την σερίφη της περιοχής ξεκινούν την καταδίωξη ενός δολοφόνου που μπορεί να είχε απαγάγει την κόρη του κυνηγού πριν από πέντε χρόνια. Γεμάτη αγωνία και ανατρεπτικές στιγμές, η ταινία θα σας βυθίζει στον κόσμο της, μέσα σε επικίνδυνα δάση και μέρη που καιροφυλακτούν παγίδες. Για στιγμές έντασης κι αγωνίας, βρίσκεστε στο σωστό σημείο!

“An Unexpected Love” του Juan Vera: Ertflix έως 6/01/2023

Ένα ζευγάρι, παντρεμένο εδώ και 25 χρόνια, μόλις φύγει ο μοναχογιός τους για σπουδές, αρχίζουν να έχουν ερωτηματικά για το γάμο τους. Αποφασίζουν να χωρίσουν αλλά η ζωή εκτός γάμου δεν θα είναι όπως την περίμεναν και ξαφνικά θα πρέπει να επαναπροσδιορίσουν τα πάντα. Μια ταινία για τη ζωή και την αγάπη που έρχεται κατευθείαν από την Αργεντινή, με έναν από τους καλύτερους ηθοποιούς της χώρας, τον Ricardo Darín.

“Trouble Every Day” της Claire Denis: Cinobo

Ένα νιόπαντρο ζευγάρι καταφθάνει από την Αμερική στο Παρίσι για μήνα του μέλιτος ενώ παράλληλα μια γυναίκα προσπαθεί να αντισταθεί στην τεράστια δίψα της για αίμα. Ο Αμερικάνος μοιράζεται το κοινό πάθος της γυναίκας και μπαίνει σε έναν αέναο κύκλο πάλης ενάντια των ορμών του για να μη “κατασπαράξει” τον γάμο του. Η Claire Denis μάς βάζει στον κόσμο αυτό μέσω των αισθήσεων, με όχι πολύ διάλογο αλλά με εικόνες που μιλούν και χτίζουν ατμόσφαιρα από μόνες τους. Οι τρεις πρωταγωνιστές – Vincent Gallo, Béatrice Dalle και Tricia Vessey – βρίσκονται βυθισμένοι στους ρόλους τους ενώ όλα δένουν με την μουσική που υπογράφουν οι Tindersticks.

Περισσότερα από Cine News