ΣΥΝΤΑΓΗ
Σαλάτα με ρεβίθια και κινόα από τη σεφ Νικόλ Μαρίνου
Μια υγιεινή σαλάτα που θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.
Monopoli Team
11.09.2022
Υλικά:
- 400 γρ. ρεβίθια βρασμένα
- 1 φλ.τσαγιού κινόα βρασμένη
- 200 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε μικρά καρέ
- 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μικρά καρέ
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια (μόνο το λευκό μέρος)κομμένα σε λεπτές ροδέλες
- 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- Φέτες πορτοκαλιού
- 1 φύλλο δάφνης
- Αλάτι
- 150γρ. ελαιόλαδο
- 50γρ. μουστάρδα απαλή
- Χυμό από ένα πορτοκάλι
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 1 κοφτό κουτ.γλ. κόλιανδρο τριμμένο
- Αλάτι
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα στη φωτιά και όταν αρχίσει να βράζει προσθέτουμε τα ρεβίθια με ένα φύλλο δάφνης και σιγοβράζουμε τα ρεβίθια μέχρι να μαλακώσουν.
Σε ένα άλλο κατσαρολάκι βράζουμε την κινόα σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
Αφήνουμε να κρυώσουν τα ρεβίθια και η κινόα.
Σε ένα γυάλινο μπολ τοποθετούμε όλα τα λαχανικά, τα ρεβίθια, την κινόα, φέτες πορτοκαλιού και λίγο αλάτι.
Μέσα σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά με έναν αυγοδάρτη για το ντρέσινγκ και περιχύνουμε τη σαλάτα.
Ανακατεύουμε απαλά για να μη σπάσουν τα ρεβίθια και τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο για μισή ώρα έτσι ώστε να δέσουν τα υλικά.
Τρώγεται δροσερή.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Οι Jeepers Creepers Band στο Half Note Jazz Club
Velocity Arena: Ένα εκρηκτικό dance event με κορυφαίους DJS στην Αθήνα
Paradise: Το νέο τρέιλερ της σειράς του Disney + μόλις κυκλοφόρησε
Για τη Βασιλική Μιχαλοπούλου, τα όνειρα δεν έχουν ημερομηνία λήξης
Γιώργος Ζώης: Το ΑΡΚΑΝΤΙΑ είναι η ιστορία δύο βλεμμάτων που δεν συναντήθηκαν ποτέ ειλικρινά στη ζωή
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Τι κάνουμε σήμερα, Τετάρτη 22 Ιανουαρίου
Οι Χειμερινοί Κολυμβητές στο Piraeus Club Academy
Η Κληρονομιά μας: Το πολυβραβευμένο έργο του Μάθιου Λόπεζ στο Εθνικό
Ο Παναγιώτης Λάμπουρας για μία συναυλία στην Αγγλικανική Εκκλησία του Αγίου Παύλου
Ράμι Μάλεκ: Καταγγέλλει ρατσιστική επίθεση από την αστυνομία του Λος Άντζελες