Φθινοπωρινά μπισκότα βουτύρου από το Cookbloggr
Αυτή είναι η συνταγή για τα πιο λαχταριστά φθινοπωρινά μπισκότα βουτύρου, για να συνοδέψετε μαζί με τον πρώτο ζεστό καφέ της σεζόν.
- 150 γρ. βούτυρο αγελάδος
- 90 γρ. ζάχαρη καστανή
- 2 βανίλιες
- 2 κρόκους αυγού
- 260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 15 γρ. κακάο
- 1 πρέζα αλάτι
1) Τα υλικά πρέπει να είναι όλα σε θερμοκρασία δωματίου.
2) Αφρατεύουμε το βούτυρο με μίξερ και προσθέτουμε τους κρόκους.
3) Προσθέτουμε τη ζάχαρη και σταδιακά τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το κακάο, ενώ αφήνουμε το μίξερ και συνεχίζουμε με το χέρι.
4) Χωρίζουμε στα δυο τη ζύμη.
5) Στο ένα κομμάτι προσθέτουμε το κακάο.
6) Τυλίγουμε σε διάφανη μεμβράνη και βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για δυο ωρες τουλάχιστον.
7) Οταν βγάλουμε τη ζύμη από το ψυγείο την αφήνουμε 2-3 λεπτά. Στην συνέχεια την ανοίγουμε με τη βοήθεια ενός πλάστη και την τοποθετούμε ανάμεσα από 2 λαδόκόλλες
8) Ανοίγουμε σε πάχος 3 – 5 χιλιοστών και κόβουμε σε ό,τι σχήμα θέλουμε.
9) Ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 200 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο, για 10 λεπτά περίπου μέχρι να γίνουν χρυσαφί ελαφρά και γύρω γύρω.
Βρείτε περισσότερες συνταγές του blog εδώ.