Σύμφωνα με την τελευταία μελέτη της βρετανικής εταιρείας IWSR, η οποία παρακολουθεί και αναλύει τις τάσεις που επικρατούν στην παγκόσμια βιομηχανία ποτών, η ολοένα και αυξανόμενη ζήτηση για την τεκίλα ναρκοθετεί τελικά το μέλλον της. Είναι αλήθεια άλλωστε ότι τα τελευταία χρόνια η ζήτηση των καταναλωτών για τεκίλα έχει αυξηθεί ραγδαία. Το 2021, το μερίδιό της σε όγκο πωλήσεων ανήλθε σε 2,5% επί του συνόλου της παγκόσμιας αγοράς αλκοολούχων ποτών, έναντι 1,8% το 2016.
Ωστόσο αυτή η άνευ προηγούμενου ζήτηση έχει δημιουργήσει έντονους πονοκεφάλους στους παρασκευαστές του αγαπημένου ποτού και δη στους παραγωγούς. Η τεκίλα προέρχεται από το φυτό μπλε αγαύη. Ο κίνδυνος ελλείψεων είναι πολύ μεγάλος λόγω της κατακόρυφης ανόδου της κατανάλωσης, αλλά και της εκτίναξης του κόστους παραγωγής που καταγράφεται διεθνώς, λόγω της σφοδρής πληθωριστικής θύελλας που πλήττει τον πλανήτη. Μια ακόμη σημαντική απειλή συνιστά και ο αυξανόμενος ανταγωνισμός από άλλα εναλλακτικά ποτά που παρασκευάζονται με βάση την αγαύη και προέρχονται από το Μεξικό, την Αυστραλία, τις ΗΠΑ και άλλες χώρες.
Διαβάστε περισσότερα στο insider.gr.