Το Σφαγείο του Έρωτα, σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη στο Σύγχρονο Θέατρο
Η επιτυχημένη παράσταση «Το Σφαγείο του Έρωτα», βασισμένη στη μελέτη του Παντελή Μπουκάλα για τη δημοτική ποίηση με τίτλο «Το Αίμα της Αγάπης», συνεχίζεται, στο Σύγχρονο Θέατρο, σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη.
Λόγω της μεγάλης προσέλευσης η εξαιρετική παράσταση «Το σφαγείο του έρωτα» σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη βασισμένη στο έργο του Παντελή Μπουκάλα «Το αίμα της αγάπης» (Εκδόσεις Άγρα), συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία και τον Νοέμβριο. Στο Σύγχρονο Θέατρο στο Γκάζι, από 5 έως 27 Νοεμβρίου.
Δύο σημαντικοί άνθρωποι των γραμμάτων, ο Θοδωρής Γκόνης και ο Παντελής Μπουκάλας, υπογράφουν «Το Σφαγείο του Έρωτα». Ένα έργο βασισμένο στο «Αίμα της Αγάπης» του Παντελή Μπουκάλα, σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη και δραματουργία του ίδιου με τους Ελένη Στρούλια και Ανδρέα Ανδρέου, με ένα εξαιρετικό πρωταγωνιστικό καστ ηθοποιών της νεότερης γενιάς.
Λίγα λόγια για την παράσταση«Μέσα σε αυτή την πινακοθήκη των φονικών, που θα τα βρίσκαμε μέχρι πρόσφατα να περιγράφονται σε τίτλους ειδήσεων ως «εγκλήματα πάθους», τα περισσότερα έχουν για θύματα γυναίκες. Κάποιες αμφισβήτησαν την κυριαρχία του άντρα – αφέντη, άλλες διεκδίκησαν δικαιώματα και αυτονομία, κι άλλες ούτε που διανοήθηκαν όλα αυτά, παρά βρέθηκαν στο δρόμο μιας «κακιάς στιγμής».
Ξεκινώντας από τις αφηγήσεις αυτές της παράδοσης, ξεφυλλίζουμε δοκίμια του προηγούμενου αιώνα πάνω στις σχέσεις των φύλων και φτιάχνουμε ένα soundtrack από ερωτικά τραγούδια σύγχρονα, γραμμένα από σημερινούς άντρες. Και εκεί όπου ο Μενούσης συναντά τον John Lennon και σιγοτραγουδούν μαζί «I didn’t mean to hurt you, I’m just a jealous guy», επιχειρούμε να πιάσουμε το νήμα μιας ενιαίας αφήγησης, ενός τρόπου σκέψης που είναι ζωντανός στο εδώ και το τώρα. Φιλοδοξία μας είναι να παρουσιάσουμε το φροντιστήριο των αιώνων, εκεί όπου όλες και όλοι σαν επιμελείς μαθητές και μαθήτριες φοιτήσαμε, και προετοιμαστήκαμε να αναλάβουμε τους ρόλους μας στην σκηνή της έμφυλης σύγκρουσης ως θύτες και ως θύματα.
«Άφθονο και ακατάσχετο ρέει το αίμα στην επικράτεια του έρωτα, όπως το γεωγραφεί η δημοτική ποίηση, απ’ τις παραλογές έως το καθαυτό ερωτικό τραγούδι», σημειώνει στη μελέτη του για τη δημοτική ποίηση ο Παντελής Μπουκάλας.