Ζυμαρικά ολικής άλεσης: Ποια είναι τα οφέλη και γιατί να τα προτιμήσετε από τα παραδοσιακά
Η κατανάλωση ζυμαρικών ολικής άλεσης φαίνεται πρόσφατη τάση, αλλά η χρήση αλεύρων ολικής αλέσεως είναι πολύ παλαιότερη από αυτή των ραφιναρισμένων.
Ανάμεσα στις σημερινές διατροφικές τάσεις ξεχωρίζει η κατανάλωση ζυμαρικών ολικής αλέσεως, έστω και αν για πολλούς είναι πραγματικά δύσκολο να τα προτιμήσουν από τα παραδοσιακά. Ωστόσο είναι η συνήθεια που μας κάνει να πιστεύουμε ότι η αντικατάσταση των παραδοσιακών ζυμαρικών με ζυμαρικά ολικής αλέσεως είναι δύσκολη, γιατί στην πραγματικότητα για τον οργανισμό μας η πιο φυσική επιλογή είναι να τρέφεται με ακατέργαστα αλεύρια. Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια, έχουμε τονίσει πολλές φορές τη σημασία της κατανάλωσης δημητριακών ολικής αλέσεως για την ευεξία του οργανισμού.
Και ενώ πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι αυτή η πολύτιμη συμβουλή προέρχεται μόνο λόγω της υψηλής ποσότητας φυτικών ινών που περιέχουν τα ολικής άλεσης. Στην πραγματικότητα, η σωστή λειτουργία του εντέρου χάρη στην παρουσία φυτικών ινών είναι μόνο ένα από τα πολλά οφέλη που προσφέρουν στον οργανισμό μας.
Τα ζυμαρικά ολικής αλέσεως είναι ένα από τα προϊόντα που λαμβάνονται από δημητριακά τα οποία κατά την επεξεργασία διατηρούν ανέπαφα όλα τα συστατικά τους: Εξωτερικό πίτουρο, ενδοσπέρμιο και φύτρο.
Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.