ΣΥΝΤΑΓΗ
Κοκκινιστά κεφτεδάκια με χωριάτικες χυλοπίτες από την chef Νικόλ Μαρίνου
Λαχταριστά κεφτεδάκια μαζί με χυλοπίτες που ξετρελαίνουν μικρούς και μεγάλους!

Monopoli Team
15.10.2022
A
A
Υλικά:
Εκτέλεση:
- Ένα πακέτο χωριάτικες χυλοπίτες 500γρ.
- 500 γρ.μοσχαρίσιος κιμάς
- Ένα ξερό κρεμμύδι
- Τρεις φέτες μπαγιάτικο ψωμί μόνο την ψίχα
- Ένα αυγό
- Δύο κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
- Δύο κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο δυόσμο
- Ελαιόλαδο
- Αλεύρι
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 400 γρ.ντομάτες περασμένες από τον χοντρό τρίφτη
- Ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- Δύο πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε μικρά καρέ
- Μια κουταλιά του γλυκού πάπρικα γλυκιά
- Μια κουταλιά της σούπας πετιμέζι
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι

- Βράζουμε τις χυλοπίτες σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Σουρώνουμε και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο μέσα στην κατσαρόλα για να μην κολλήσουν.
- Μέσα σε ένα μπολ ρίχνουμε τον μοσχαρίσιο κιμά, το ξερό κρεμμύδι τριμμένο στον χοντρό τρίφτη, τις φέτες του ψωμιού (αφού τις έχουμε μουσκέψει πρώτα και τις έχουμε στίψει καλά να φύγουν όλα τα ζουμιά), το αυγό, λίγο ελαιόλαδο, τον μαϊντανό, το δυόσμο, αλάτι, πιπέρι. Πλάθουμε πολύ καλά το μείγμα και το αφήνουμε μια ώρα στο ψυγείο σκεπασμένο με μεμβράνη για να δέσουν τα υλικά μεταξύ τους.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι στο μάτι της κουζίνας και όταν κάψει ρίχνουμε ελαιόλαδο καλύπτωντας τα 2/3 του τηγανιού.
- Σ’ ένα μπολ ρίχνουμε αλεύρι και στην συνέχεια πλάθουμε κεφτέδες στο μέγεθος ενός μεγάλου καρυδιού. Περνάμε τους κεφτέδες από το αλεύρι, τινάζουμε το περιττό αλεύρι και τηγανίζουμε λίγους κεφτέδες κάθε φορά. Όταν ψηθούν καλά από τη μία, τους γυρίζουμε με προσοχή από την άλλη μεριά.
- Όταν είναι έτοιμοι τους βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα σε μια πιατέλα που έχουμε στρώσει χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το περιττό ελαιόλαδο.
- Συνεχίζουμε με τους επόμενους κεφτέδες μέχρι να τελειώσουν και τους αφήνουμε στην άκρη.
- Τοποθετούμε μια βαθιά κατσαρόλα και όταν ζεσταθεί προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να αποκτήσει ξανθό χρώμα. Στην συνέχεια ρίχνουμε τις πιπεριές Φλωρίνης ανακατεύουμε μέχρι να βγουν τα υγρά και ρίχνουμε την γλυκιά πάπρικα. Αφήνουμε τρία λεπτά και ρίχνουμε τις ντομάτες, το πετιμέζι, αλάτι και πιπέρι.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει και να δέσει η σάλτσα. Όταν είναι έτοιμη ρίχνουμε με προσοχή μέσα στη σάλτσα τα κεφτεδάκια, αφήνουμε να πάρουν δύο τρεις βράσεις και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
- Μέσα στην κατσαρόλα με τις χυλοπίτες, ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας ανακατεύουμε καλά.
- Σερβίρουμε σε μια πιατέλα τις χυλοπίτες με την σάλτσα και βάζουμε επάνω τους κεφτέδες. Στολίζουμε με φύλλα φρέσκου δυόσμου και σερβίρουμε.
Βρείτε περισσότερες συνταγές της chef Νικόλ Μαρίνου εδώ.
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο master του σαξοφώνου Jean Toussaint στο Half Note Jazz Club
Υπ. Δικαιοσύνης: Η απόφαση για τα ομόφυλα ζευγάρια και τους μόνους άντρες σχετικά με την απόκτηση παιδιών
Αυτοί είναι οι προορισμοί με τη μεγαλύτερη ζήτηση για το Πάσχα – Γιατί καταγράφεται πτώση;
Πνοή: Ο Βαγγέλης Ρήνας ζωγραφίζει τη μεταφυσική ενέργεια της γυναικείας φύσης στην Γκαλερί Σκουφά
Οι Ωραίες των Δίσκων: Η εικαστικός Ρούλη Μπούα αναβιώνει πρόσωπα και τοπία της ελληνικής ιστορίας στο Βρυσάκι
Μουσείο Πράδο: Σκάνδαλο με «χαμένο πίνακα» του Καραβάτζιο που τελικά αποδείχθηκε πλαστός
Ελληνικός Κόσμος: Πασχαλινό camp για παιδιά με παιχνίδια, κατασκευές και εκπαιδευτικές δράσεις
Ο Bhukhurah ανακοινώνει Spring Tour – Πρώτη στάση η Αθήνα
Όλα για την Εύα: Η ταινία με τις περισσότερες υποψηφιότητες στην ιστορία των Όσκαρ σε ειδική προβολή
Ο Μιχάλης και ο Παντελής Καλογεράκης στον Σταυρό του Νότου Plus – Με Φοίβο Δεληβοριά και Imiterasu