MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
22
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΗ

Vegan cinnamon rolls από το Cookbloggr

Αφράτα και πεντανόστιμα αυτά τα vegan cinnamon rolls είναι η τέλεια επιλογή για όλες τις ώρες της ημέρας.

Monopoli Team

Υλικά για 8-10 τεμάχια:
  • 2 3/4 φλ τσαγιου αλεύρι γ.ο.χ
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κ.σ μαργαρίνη φυτική λιωμένη
  • 2 κ.σ ζάχαρη
  • 1/2 φλ τσαγιού νερό χλιαρό
  • 1 φλ τσαγιού γάλα αμυγδάλου
  • 1 βανίλια

Για τη γέμιση:
  • 3 κ.σ. φυτική μαργαρίνη
  • 1 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.γ. κανέλα

Για το γλάσο:
  • 8 κ.σ. άχνη ζάχαρη
  • 4 κ.σ. γάλα αμυγδάλου

Εκτέλεση:

Σε μπολ τοποθετούμε το νερό, λίγη από τη ζάχαρη και την μαγιά και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη να ενεργοποιηθεί η μαγιά.

Σε άλλο μπολ προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, τη μαργαρίνη, το αλάτι, το γάλα, το μείγμα με τη μαγιά, τη βανίλια και σταδιακά το αλεύρι, αφού το έχουμε κοσκινίσει.

Δημιουργούμε μια ελαστική ζύμη, να μην κολλάει στα χέρια.

Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμη ή κρατάμε λίγο και δεν το ρίχνουμε όλο. Σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και πετσέτα και αφήνουμε στην άκρη να διπλασιαστεί.

Όταν είναι έτοιμο, σε αλευρωμένο πάγκο, ανοίγουμε σε ορθογώνιο σχήμα την ζύμη περίπου 1,5 εκ.

Με ένα πιρούνι ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη γέμιση και με ένα κουτάλι την απλώνουμε στη ζύμη. Αφήνουμε 1 εκ. γύρω, γύρω για να μην κολλήσει η ζύμη και τυλίγουμε σε ρολό.

Κόβουμε με ένα μαχαίρι περίπου 2 εκατοστά και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα αραιά γιατί φουσκώνουν.

Σκεπάζουμε με πετσέτα για 15’ λεπτά και στην συνέχεια ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια στους 180 βαθμούς στον αέρα.

Βρείτε περισσότερες συνταγές του blog εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑQuiche lorraine από το food blog Cookbloggr12.09.2018

Περισσότερα από Συνταγές