Οι παλαίμαχες Τάρα Κολέσκι και Τζένιφερ Γκραμπ μαζί με τη Λήδα Τσενέ και την Athens Comics Library αλλά και την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα προσπάθησαν να βάλουν αυτό το γκολ στα ελληνικά δίχτυα. Οι δύο Αμερικανίδες, πρώην παίκτριες της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου Γυναικών των Η.Π.Α., βρέθηκαν στην Ελλάδα για μια σειρά συναντήσεων και δραστηριοτήτων με στόχο να αναδείξουν τον κοινωνικό αντίκτυπο του πλέον δημοφιλούς αθλήματος στον κόσμο, το ποδόσφαιρο.
Ένα τετραήμερο γεμάτο ποδόσφαιρο και γκολ. Οι δύο πρωταθλήτριες του ποδοσφαίρου και πρώην παίκτριες της Εθνικής ομάδας των ΗΠΑ αφιέρωσαν τέσσερις ολόκληρες μέρες στο να συναντιούνται με οργανώσεις αλλά και μικρά παιδιά διαφόρων ελληνικών σχολείων και να προσπαθούν να τα ενώσουν μέσω του ποδοσφαίρου. «Τα αγόρια είναι που πρέπει να μάθουν πως και τα κορίτσια ανήκουν στο ποδόσφαιρο» λέει η Τζένιφερ Γκραμπ. Ξεκίνησαν από τη Θεσσαλονίκη την πρώτη μέρα παίζοντας ποδόσφαιρο με μικρά παιδιά στη ΧΑΝΘ αλλά και κάνοντας συναντήσεις με ομάδες προσφύγων. Την επόμενη ήρθαν στην Αθήνα, όπου συναντήθηκαν σε σχολείο με περισσότερα από 200 παιδιά ενώ το απόγευμα «έβαλαν γκολ» στο Δημοτικό Στάδιο Π.Α.Ο. Ρουφ μαζί με παιδιά από ακαδημίες, την ομάδα ποδοσφαίρου αστέγων αλλά και αρκετούς ακόμη που ήθελαν απλά να διασκεδάσουν παιρνώντας ένα ισχυρό μήνυμα.
Η Ελένη Αλεξάκη, Senior Cultural & Educational Affairs Specialist της Αμερικανικής Πρεσβείας, μας εξήγησε λίγο καλύτερα περί τίνος πρόκειται: «Η συγκεκριμένη ενέργεια αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου προγράμματος του State Department που ονομάζεται Sports Envoy, το οποίο στέλνει μεγάλες προσωπικότητες του αθλητισμού ή επιφανείς αθλητές/-τριες σε διάφορες χώρες για προγράμματα που αφορούν κυρίως στην ένταξη κοινωνικών ομάδων, τον πολιτισμό, την παιδεία και γενικά την ανάδειξη κοινωνικών θεμάτων. Ο λόγος που η Πρεσβεία κάλεσε αυτές τις δύο πρωταθλήτριες του ποδοσφαίρου να δουλέψουν με παιδιά, με νέους, με πρόσφυγες και διάφορες ακόμη κοινωνικές ομάδες είναι για να αναδειχθεί το θέμα της συμπερίληψης και της γυναικείας ενδυνάμωσης αλλά και γενικότερα της ισότητας όλων μας, σε όλους τους κοινωνικούς τομείς. Μάλιστα αυτό το κομμάτι συμπεριλαμβάνεται σε όλα τα προγράμματα που κάνει η Πρεσβεία στους τομείς της εκπαίδευσης, της τέχνης αλλά και σε τομείς όπως η επιχειρηματικότητα. Σε αυτή την περίπτωση, ο αθλητισμός και το ποδόσφαιρο αποτελούν μία πλατφόρμα για να έρθει αυτό το θέμα στην επιφάνεια».
Διαβάστε περισσότερα στο gazzetta.gr.