Το Jazzét Music Hall παρουσιάζει για τρίτη χρονιά στο Αθηναϊκό κοινό το 3rd Jazz Solo Piano Festival 2022, μία καλλιτεχνική πρόταση του συνθέτη και κιθαρίστα Λευτέρη Χριστοφή όπου η αισθητική και η τέχνη του τζαζ πιάνου αναδεικνύεται από την solo performance τριών κορυφαίων πιανιστών της ελληνικής τζαζ σκηνής.
Τρεις διακεκριμένοι πιανίστες δημιουργούν στο ίδιο όργανο διαφορετικούς ήχους, με την προσωπική τους καλλιτεχνική προσέγγιση στην αρμονία και τον μελωδικό αυτοσχεδιασμό πάνω σ΄ αυτό το έγχορδο και συνάμα κρουστό μουσικό όργανο, το πιάνο.
Την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου στις 9.30 το βράδυ, ο εκλεκτός τζαζ ραδιοφωνικός παραγωγός Ιλάν, θα τιμήσει το κοινό με την παρουσία του, προλογίζοντας τους εξαίρετους πιανίστες Μένιο Γούναρη, Δημήτρη Κεραμιδάκη και Παντελή Μπενετάτο.
Το φιλόμουσο και εγκάρδιο ακροατήριο του Jazzét θα απολαύσει ένα υψηλής μουσικής αισθητικής φεστιβάλ, αφιερωμένο στην πολυμορφική “τέχνη” του τζαζ πιάνου.
Ο Μένιος Γούναρης γεννήθηκε στο Αγρίνιο τον Οκτώβριο του 1983. Σπούδασε κλασικό πιάνο στο ωδείο Σύγχρονης Τέχνης και θεωρητικά με τον Κωνσταντίνο Κοτίνη. Το 2003 εγγράφεται στο Δημοτικό ωδείο Πατρών, όπου παρακολουθεί μαθήματα jazz πιάνου, με καθηγητή τον Γιώργο Μεταξά, τελειώνοντας τις σπουδές του το 2006.
Την περίοδο 2008-2010, παρακολουθεί ιδιαίτερα μαθήματα jazz πιανο και jazz αρμονίας, με τον καταξιωμένο πιανίστα και συνθέτη Σταύρο Λάντσια. Την ίδια περίοδο δημιουργεί το δικο του τρίο με το οποίο δινει συναυλιες σε διαφορες περιοχές της Ελλάδας καθώς και στα jazz φεστιβάλ του Αγρινίου και της λίμνης Λάδωνα. Το 2011 γίνεται δεκτός στο κονσερβατόριο της Ουτρέχτης Ολλανδίας, όπου συνεχίζει τις σπουδές του δίπλα στους: Bert van den Brink και Randal Corsen. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τους: Jean Michel Pilc, Bert van den Brink, Jonathan Kreisberg, Ignacio Berroa, Enrico Pieranunzi,Jukkis Uotila, Γιώργο Κοντραφούρη κ.α.
Εχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως ο Κωστής Μαραβέγιας, Κώστας Λειβαδάς, Πέννυ Μπαλταντζή, Ζωή Παπαδοπούλου, Ματούλα Ζαμάνη και εχει συμμετάσχει ως πιανίστας σε θεατρικές παραστάσεις σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη. Είναι μέλος του Τάκης Μπαρμπέρης Group. Το 2020 κυκλοφορεί τον πρώτο του δίσκο με το ηλεκτρικό τζαζ κουαρτέτο Flood και τίτλο First drop.
Το 2021 κυκλοφορεί τον δεύτερο προσωπικό τζαζ δίσκο με πιάνο τρίο και τίτλο Set in motion από την εταιρία Irida jazz με τον οποίο εμφανίστηκε στα τζαζ φεστιβάλ Jazz in progress (Ηράκλειο Κρήτης), Syros jazz festival και Tinos jazz festival. Διδάσκει τζαζ πιάνο και συμμετέχει σε φεστιβάλ και συναυλίες είτε με το δικό του τρίο είτε ως συνεργάτης.
Λίγα λόγια για τον Δημήτρη ΚεραμιδάκηΟ Δημήτρης Κεραμιδάκης ξεκίνησε την καριέρα του σα παιδί θαύμα λαμβάνοντας διακρίσεις σε διεθνείς μουσικούς διαγωνισμούς, αποφοιτώντας από το Κρατικό Ωδείο το 1996 με μόλις 4 χρόνια πιάνο.
Το 1997 αρχίζει να λαμβάνει μέρος σε συναυλίες σε όλο τον κόσμο και συνεχίζει με υποτροφίες τις σπουδές του με τους Roberto Szidon, Ruth Gerald, Mr Loerher, G. Shroeder, Milena Μollova , Κarantis kassaras , Victor Merzhanov.
Κάπου εκεί αρχίζει να περιορίζεται από τα στενά όρια της κλασσικής μουσικής και νιώθει την ανάγκη να χαράξει το δρόμο του σα δημιουργός μέσω της αυτοσχεδιαστικής μουσικής αλλά και της ηλεκτρονικής τεχνολογίας. Γίνεται μέλος της ομάδας ψυχοακουστικής του Αριστοτέλειου πανεπιστήμιου και γράφει μουσική ερευνώντας και εξελίσσοντας νέες μορφές, τάσεις και δρόμους δίνοντας παράλληλα συναυλίες σε όλο τον κόσμο .
Έχει πάνω από 2000 συμμετοχές σε ελληνική και ξένη δισκογραφία, παρουσιάσεις σε φεστιβάλ, σεμινάρια, μουσική για τηλεόραση και θέατρο. Τα τελευταία χρόνια εκτός από παραγωγός, συνθέτης και σολίστ έχει στρέψει το ενδιαφέρον του στο πάντρεμα του παραδοσιακού τραγουδιού, της μεσογειακής μουσικής και της δυτικής αφρο κουλτούρας με τον οργανικό ήχο του πιάνου τη μαγεία της τεχνολογίας και την ελευθερία της τζαζ. Το 2014 βραβεύεται για την προσφορά του στη μουσική και το 2017 για τη προσφορά του στον πολιτισμό.
Γεννήθηκε στον Πειραιά, παράλληλα με τις σπουδές του στη Νομική Σχολή άρχισε να παίζει πιάνο με διάφορα ροκ συγκροτήματα στα τέλη της δεκαετίας του 70.
Ασχολήθηκε επαγγελματικά με τη μουσική συνεργαζόμενος με πολλούς γνωστούς καλλιτέχνες της ελληνικής μουσικής σκηνής, Χάρις Αλεξίου, Γιώργος Χατζηνάσιος, Δήμητρα Γαλάνη, Γιάννης Πάριος, Μανώλης Λιδάκης, ‘Αλκηστις Πρωτοψάλτη κ,α.Το 1986 ολοκληρώνει τις σπουδές θεωρητικών και ενορχήστρωσης στο Κεντρικό Ωδείο του Κώστα Κλάβα. Έχει παίξει με πολλούς διακεκριμένους μουσικούς της τζαζ τόσο Έλληνες (Γιώργο Τρανταλίδη, Γιώργο Φιλλιπίδη, Γιώργο Φακανά, Βασίλη Ρακόπουλο κ.α. όσο και ξένους (Ralf Peterson, Bobby Watson, Chuck Berry, David Lynch, Jimmy Cobb, Miles Griffin, Tony Remy κ.α.) σε φεστιβάλ κι κλαμπ.
Έχει υπάρξει μέλος των Γιώργος Τρανταλίδης Quintet, Jazz Workshop, Mode Plagal, Τακης Μπαρμπέρης Quintet, New Edition κλπ. Έχει λάβει μέρος σε ηχογραφήσεις όπως: “Ρωξάνη”, “Stand Art”, “Episodes”, “Through Memories”, “Stepping Out Vol 1” με τίτλο «Γιατί να ξεχάσεις» σε συνεργασία με τον Σπύρο Παναγιωτόπουλο που περιλαμβάνει διασκευές ελαφρών τραγουδιών των δεκαετιών 1930-1960, “Ανάφλεξις” με τους Πυρός Αιθήρ, Global Vision του Γιώργου Τρανταλίδη με τους σπουδαίους Alex Foster, Tony Lakatos, Fred Lipsius, Barry Finnerty, Ron McClure κ.α
Μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος Comenius έλαβε μέρος σε σεμινάρια και συναυλίες σε συνεργασία με το Pop Jazz Κονσερβατόριο στο Ελσίνκι. Διδάσκει τζαζ πιάνο στο Ωδείο Φίλλιπος Νάκας και μοντέρνο πιάνο στο Δημοτικό Ωδείο Αμαρουσίου.