Έμα Κόριν: Κινηματογραφικά βραβεία ουδέτερου φύλου ζητάει η Νταϊάνα από το «Στέμμα»
Το Έμα Κόριν, που γνωρίσαμε ως Νταϊάνα στην τέταρτη σεζόν του «Στέμματος», καλεί ώστε οι ερμηνευτικές κατηγορίες των μεγάλων κινηματογραφικών βραβείων να γίνουν ουδέτερου φύλου, στο όνομα της συμπερίληψης.
Η Νταϊάνα της τέταρτης σεζόν του «Στέμματος», κατά κόσμον Έμα Κόριν απηύθυνε κάλεσμα ώστε οι κατηγορίες Καλύτερου Ηθοποιού και Καλύτερης Ηθοποιού στα μεγάλα κινηματογραφικά βραβεία να ενοποιηθούν σε μια χωρίς προσδιορισμό φύλου.
«Ελπίζω ότι στο μέλλον κάτι τέτοιο θα συμβεί», δήλωσε στο BBC News.
Το σταρ, που προσδιορίζεται ως non-binary και χρησιμοποιεί τις αντωνυμίες «they/them», πρόσθεσε ότι δεν πιστεύει «πως οι κατηγορίες αυτή τη στιγμή είναι αρκούντος συμπεριληπτικές».
Ήδη οι οργανισμοί πίσω από τα Όσκαρ και τα Bafta δείχνουν να βρίσκονται σε συζητήσεις όσον αφορά το θέμα. «Έχει να κάνει με το να αισθάνονται όλοι ότι αναγνωρίζονται και εκπροσωπούνται», τόνισε το Κόριν.
Πως αισθάνεται για το υπάρχον σύστημα;Αν και το 26χρονό για την ερμηνεία του ως Πριγκίπισσα Νταϊάνα στη δημοφιλή σειρά του Netflix «Το Στέμμα» έχει βραβευτεί με Χρυσή Σφαίρα και ήταν υποψήφιο για Έμμυ, ωστόσο, αυτό συνέβη μια περίοδο που ακόμη αποδεχόταν τις αντωνυμίες «she/her».
Φέτος, πρωταγωνιστεί σε δύο πολυσυζητημένες ταινίες, το «My Policeman», μεταφορά του ομότιτλου μυθιστορήματος του Bethan Roberts με συμπρωταγωνιστή τον Χάρι Στάιλς και τον «Εραστή της Λαίδης Τσάτερλυ», μεταφορά του διάσημου μυθιστορήματος του Ντ. Χ. Λώρενς.
«Δυσκολεύομαι αυτή τη στιγμή να δικαιολογήσω στον εαυτό μου πως να είμαι non-binary και υποψήφια στις γυναικείες κατηγορίες», σχολίασε το ηθοποιό. Ενώ, αναλογιζόμενο το γεγονός πως ερμηνεύει ως επί το πλείστον γυναικείους ρόλους, το Έμα Κόριν αναρωτιέται: «Όσον αφορά τις κατηγορίες, χρειάζεται να συγκεκριμενοποιήσουμε αν κάποιος είναι υποψήφιος για γυναικείο ή ανδρικό ρόλο»;
«Μπορεί να συζητάμε για τα βραβεία και την εκπροσώπηση εκεί, αλλά πραγματικά η συζήτηση πρέπει να στραφεί και στην μεγαλύτερη εκπροσώπηση όσον αφορά το υλικό, να βλέπουμε περιεχόμενο για non-binary, queer, τρανς άτομα, γιατί τότε μόνο πιστεύω θα αλλάξουν πολλά. Όταν οι ρόλοι αυτοί προκύψουν, αυτό θα σημαίνει ότι περισσότεροι άνθρωποι και ηθοποιοί θα παίζουν αυτούς τους ρόλους και τότε θεωρώ ότι το να δοθούν απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις (για τα βραβεία) θα είναι αναγκαίο».
Εκπρόσωπος των βραβείων BAFTA που μίλησε στο BBC είπε πως ο οργανισμός «συμμετέχει σε συζητήσεις για το θέμα».