MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
22
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Διαλειμματική νηστεία: Πώς μπορεί να επηρεάσει την υγεία του εντέρου

Τα τελευταία χρόνια, η διαλειμματική νηστεία έχει γίνει μια από τις πιο δημοφιλείς διατροφικές τάσεις που ακολουθούν όλο και περισσότεροι άνθρωποι.

Monopoli Team

Χρονικά περιορισμένη διατροφή: Αυτός ο τύπος περιλαμβάνει νηστεία ορισμένες ώρες της ημέρας. Είναι η πιο δημοφιλής προσέγγιση, καθώς επεκτείνει τη νηστεία που συμβαίνει φυσικά ενώ κοιμάστε. Διαφορετικές εκδοχές περιλαμβάνουν τις 14/10, 16/8 και 20/4. Εάν ακολουθείτε τη μέθοδο 16/8, τρώτε για 8 ώρες μέσα στην ημέρα- για παράδειγμα, από τις 9 π.μ. έως τις 5 μ.μ. και στη συνέχεια νηστεύετε για τις άλλες 16 ώρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤα 5 μειονεκτήματα της δίαιτας12.09.2018

Νηστεία 5:2: Με αυτήν τη μέθοδο, τρώτε την κανονική σας διατροφή για 5 ημέρες την εβδομάδα και στη συνέχεια μειώνετε την ποσότητα που τρώτε τις άλλες 2 ημέρες, συνήθως σε όχι περισσότερες από 500–800 θερμίδες. Μπορείτε να επιλέξετε ποιες ημέρες θα νηστεύετε, αρκεί να μεσολαβεί τουλάχιστον 1 ημέρα μη νηστείας μεταξύ τους.

Εναλλασσόμενη νηστεία: Αυτή η μέθοδος είναι παρόμοια με η 5:2, αλλά σε αυτήν κάνετε, επίσης, νηστεία για δύο 24ωρα την εβδομάδα και αντίθετα από την 5:2, δεν υπάρχει περιθώριο για κατανάλωση έστω και λίγων θερμίδων, αλλά αυστηρή αφαγία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΧορτοφαγία: Υγεία, χωρίς ελλείψεις12.09.2018

Πολλοί άνθρωποι στρέφονται στη διαλειμματική νηστεία για να βελτιώσουν την υγεία τους. Υπάρχουν πολλά πιθανά οφέλη από τις διάφορες μεθόδους και πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι η διαλειμματική νηστεία νηστεία μπορεί επίσης να επηρεάσει την υγεία του εντέρου σας.

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.

Περισσότερα από Υγεία - Ομορφιά