Χοιρινό με γαρύφαλλο, λωτό και μέλι από την food blogger Mrs Olivespoon
Για ένα Χριστουγεννιάτικο τραπέζι γεμάτο αρώματα και γεύσεις, το χοιρινό με γαρύφαλλο, λωτό και μέλι, είναι σίγουρα μια φοβερή επιλογή.
1½ κιλό χοιρινό (φιλέτο ή μπούτι)
Καρφάκια γαρύφαλλο
2 Λωτούς
Αλάτι-Πιπέρι
Δεντρολίβανο
½ κ.γ σκόρδο σκόνη
1 κ.σ μέλι θυμαρίσιο
Ελαιόλαδο
Παίρνουμε το κρέας μας και με ένα μαχαιράκι του κάνουμε μικρές τρύπες και καρφώνουμε σε ολόκληρη την επιφάνεια τα γαρύφαλλα. Τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τη σκόνη σκόρδου και το δεντρολίβανο.
Κόβουμε σε φέτες τους λωτους και τοποθετούμε και πάνω στο κρέας μας αλλά και στα πλαϊνά του. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μόλις αρχίσει να βγάζει τα ζουμιά του το κρέας μας. Ανοίγουμε το φούρνο και το ραντίζουμε με λίγο από το ζουμί του και λίγο μέλι κάνουμε το ίδιο άλλες 2 φορές μέχρι να είναι έτοιμο ροδοκόκκινο με τέλεια κρούστα.
Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε είτε με καστανό ρύζι είτε με πατάτες φούρνου.
Βρείτε περισσότερες συνταγές του blog εδώ.