MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
22
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΗ

Χοιρινό με γαρύφαλλο, λωτό και μέλι από την food blogger Mrs Olivespoon

Για ένα Χριστουγεννιάτικο τραπέζι γεμάτο αρώματα και γεύσεις, το χοιρινό με γαρύφαλλο, λωτό και μέλι, είναι σίγουρα μια φοβερή επιλογή.

Monopoli Team

Υλικά

1½ κιλό χοιρινό (φιλέτο ή μπούτι)
Καρφάκια γαρύφαλλο
2 Λωτούς
Αλάτι-Πιπέρι
Δεντρολίβανο
½ κ.γ σκόρδο σκόνη
1 κ.σ μέλι θυμαρίσιο
Ελαιόλαδο

Χριστουγεννιάτικη συνταγή από τη Mrs Olivespoon

Χριστουγεννιάτικη συνταγή από τη Mrs Olivespoon

Εκτέλεση

Παίρνουμε το κρέας μας και με ένα μαχαιράκι του κάνουμε μικρές τρύπες και καρφώνουμε σε ολόκληρη την επιφάνεια τα γαρύφαλλα. Τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τη σκόνη σκόρδου και το δεντρολίβανο.

Κόβουμε σε φέτες τους λωτους και τοποθετούμε και πάνω στο κρέας μας αλλά και στα πλαϊνά του. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μόλις αρχίσει να βγάζει τα ζουμιά του το κρέας μας. Ανοίγουμε το φούρνο και το ραντίζουμε με λίγο από το ζουμί του και λίγο μέλι κάνουμε το ίδιο άλλες 2 φορές μέχρι να είναι έτοιμο ροδοκόκκινο με τέλεια κρούστα.

Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε είτε με καστανό ρύζι είτε με πατάτες φούρνου.

Βρείτε περισσότερες συνταγές του blog εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜαρίνα Φλοίσβου: Η Αθηναϊκή Ριβιέρα υποδέχεται τα Χριστούγεννα με μια φαντασμαγορική εκδήλωση για όλη την οικογένεια12.09.2018

Περισσότερα από Συνταγές