ΔΡΑΜΑ
Délicieux, το πρώτο εστιατόριο
Η πραγματική (;) ιστορία που κρύβεται πίσω από την ιδέα της γέννησης του πρώτου εστιατορίου στην Γαλλία του 18ου αιώνα.
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 112'

A
A
Υπόθεση
Ιστορία και γαστρονομία
Ένας γνωστός μάγειρας στην προεπαναστατική Γαλλία του 1789 κάνει το λάθος να αναπτύξει πρωτοβουλία στη διάρκεια ενός γεύματος για την αριστοκρατία με αποτέλεσμα να απολυθεί. Αποσύρεται στο χωριό του αποφασισμένος να μην ασχοληθεί ξανά με την μαγειρική αλλά μια άγνωστη γυναίκα τον πείθει να αλλάξει γνώμη.

Παρότι η πλοκή δεν πρωτοτυπεί, τούτο το δράμα… κουζίνας, έχει τις νοστιμιές του. Αυθεντικοί χαρακτήρες, παλιομοδίτικη αφήγηση, πιστότητα στην ανάπλαση της εποχής και κάποιοι σπινθηροβόλοι – ενίοτε χιουμοριστικοί- διάλογοι κάνουν το «Délicieux: Το Πρώτο Εστιατόριο» σχεδόν… απολαυστικό! Το φιλμ ήταν υποψήφιο για Σεζάρ σκηνικών και κοστουμιών.

A
A
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Τίτλος: Délicieux
Σκηνοθεσία: Έρικ Μπέσναρντ
Σενάριο: Έρικ Μπέσναρντ, Νίκολας Μπούκριεφ
Παίζουν: Μάνον Κόμπς, Γκρέγκορι Γκαντεμπουά, Γκουιλιόμ ντε Τονκουεντέκ, Λορένζο Λεφέβρ, Μπέντζαμιν Λαβερνέ, Φελίξ Φουρνιέ, Κριστόφ Ροσινιόν, Μαρί-Τζούλι Μποπ, Ιζαμπέλ Καρέ, Κριστιάν Μπουιλιέτ
Διάρκεια: 112'
Χώρα: Γαλλία, Βέλγιο
Έτος: 2021
Rating: 2.5
Διανομή: NEO Films
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Φαντάσματα: Ένα αφιέρωμα στον Αόρατο Κόσμο του Ελληνικού Κινηματογράφου
«Ω γλυκύ μου έαρ» ερμήνευσε η Γλυκερία και μάγεψε το Παλλάς
Πάσχα στην Αθήνα; 5 εστιατόρια για να “αποδράσεις” ακόμα κι αν είσαι στην πόλη
Ώρα για binge-watching: 5 νέες σειρές που αξίζει να δεις
Home Cinema: Ποιες ταινίες θα δούμε το Μ. Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα στην τηλεόραση
Το πασχαλινό σοκολατένιο αυγό και η ιστορία του
Πασχαλινό αρνί: Συνταγές για την καλύτερη μαρινάδα από 4 κορυφαίους chef
Πάσχα στην πόλη: 5 εκκλησίες της Αθήνας με κατανυκτική ατμόσφαιρα για τον Επιτάφιο και την Ανάσταση
Τα πιο όμορφα σοκολατένια πασχαλινά αυγά και πού θα τα βρεις
Τι μας συμβουλεύει για το πασχαλινό τραπέζι ο καθηγητής Καρδιολογίας