Ρόφημα ζεστής vegan σοκολάτας από το food blog Vegan Times
Tο food blog Vegan Times, μοιράζεται μαζί μας την συνταγή για την απόλυτη ζεστή vegan σοκολάτα, ιδανική για τις κρύες ημέρες των Χριστουγέννων.
2 κούπες γάλα σόγιας
2 κ.σ. κακάο σε σκόνη
1 κ.γ. ζάχαρη καστανή ή σιρόπι σφενδάμου
½ κ.γ. βανίλια
20 γρ. vegan σοκολάτα με 55% κακάο
1 πρέζα αλάτι
Κόβουμε την vegan σοκολάτα σε μικρά κομματάκια και την βάζουμε μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια θερμοκρασία. Αφήνουμε το φυτικό γάλα σιγοβράσει, ανακατεύοντας συχνά για να διαλυθεί το κακάο και να λιώσει η σοκολάτα.
Την σερβίρουμε ζεστή και απολαμβάνουμε. Μπορούμε να προσθέσουμε κι άλλη ζάχαρη ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.
Μπορείς να κάνεις μεγαλύτερη ποσότητα και να την φυλάξεις σε βάζο. Διατηρείται στο ψυγείο για έως και 5 ημέρες.
Προσθέτοντας μια πρέζα κανέλα και μια πρέζα πιπέρι καγιέν, ή ακόμα και τσίλι πριν τη ζεστάνεις για να απολαύσεις την μεξικάνικη παραλλαγή, με γάλα αμυγδάλου.
Βρείτε περισσότερες συνταγές του blog εδώ.