Vegan βασιλόπιτα με μπανάνα, κομμάτια σοκολάτας και καρύδια από το food blog Vegan Times
Το food blog Vegan Times, μας αποκαλύπτει τα μυστικά για μια νόστιμη και αφράτη vegan βασιλόπιτα, με μπανάνα, κομμάτια σοκολάτας και καρύδια.
6-8 μπανάνες
3 κούπες αλεύρι ολικής
2 κ.γ. baking powder
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 πρέζα αλάτι
1 κούπα ζάχαρη
1⁄2 κούπα ελαιόλαδο
1 κούπα νερό
2 δόσεις βανιλίνης ή
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κούπα κομματάκια κουβερτούρας
1 κούπα καρύδια
1 κ.σ. λάδι, για το ταψί
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Σε ένα μπωλ τοποθετούμε τις μπανάνες, ξεφλουδισμένες. Τις λιώνουμε με ένα πιρούνι μέχρι να πάρουμε έναν ομοιόμορφο πολτό.
Θρυμματίζουμε τα καρύδια είτε στο μπλέντερ, είτε στο γουδί.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός της κουβερτούρας και των καρυδιών και ανακατεύουμε. Αν χρειάζεται νερό, προσθέτουμε τόσο όσο για να έχουμε ένα υδαρές μείγμα. Δεν πρέπει να χύνεται, αλλά ούτε να είναι πολύ σφικτό. Κάτι ενδιάμεσο. Τέλος, προσθέτουμε στο μείγμα την κουβερτούρα, τα καρύδια και ανακατεύουμε.
Τοποθετουμε το μείγμα στη φόρμα του κέικ και ψήνουμε για 55′-60′. Ελέγχουμε με μια οδοντογλυφίδα ή ένα μαχαίρι εάν έχει ψηθεί. Αν το μαχαίρι βγαίνει με υγρό μείγμα πάνω του, τότε ψήνουμε 5′-10′ ακόμα και ελέγχουμε πάλι.
Όταν ψηθεί, βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε 5′ να κρυώσει λίγο και την αφαιρούμε από τη φόρμα. Την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πριν ξεκινήσουμε να την πασπαλίζουμε με άχνη διότι η άχνη θα πανιάσει. Συνεχίζουμε τον στολισμό με φαντασία και παιδικά χεράκια εάν βρίσκονται τριγύρω μας.
Βρείτε περισσότερες συνταγές του blog εδώ.