Vegan βασιλόπιτα από τις The Veggie Sisters
Μια νόστιμη και εύκολη συνταγή για vegan βασιλόπιτα, με μια επικάλυψη από σοκολατένια γκανάς και σταγόνες σοκολάτας για έξτρα γεύση.
450 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
100 γρ. χυμός πορτοκαλιού
200 γρ. (φυτικό) γάλα
80 γρ. ηλιέλαιο
280 γρ. ζάχαρη
60 γρ. καρύδι, χοντροαλεσμένο
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
2 βανίλιες
1 1/2 κ.γ. σόδα
Για τη διακόσμηση: λίγη άχνη κ ξύσμα σοκολάτας
Σε ένα μπολ χτυπώ το λάδι με το γάλα, το ξύσμα, τις βανίλιες και τη ζάχαρη. Κατόπιν ρίχνω τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύω ώσπου να αφρίσει. Ρίχνω αυτό το μείγμα στο μείγμα του λαδιού κι ανακατεύω. Προσθέτω σταδιακά και το αλεύρι. Στο τέλος ενσωματώνω και το καρύδι. Αδειάζω το μείγμα στο λαδωμένο ταψί. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 45-50 λεπτά. Βγάζω από τον φούρνο κι όταν κρυώσει, πασπαλίζω με την άχνη και διακοσμώ με τα ξύσματα σοκολάτας. Καλή σας απόλαυση!
(Σημ. μπορείτε να προσθέσετε ένα σφηνάκι κονιάκ στο μείγμα των υγρών υλικών για άρωμα)
Μπορείς να προσθέσεις 40 γρ. σταγόνες σοκολάτας στο μείγμα και να την καλύψεις με μια σοκολατένια γκανάς. Απογειώθηκε πραγματικά! Την γκανάς την κάνουμε αφού ζεστάνουμε 200ml κρέμα σόγιας και μετά ρίχνουμε μέσα 170 γρ. κομματιασμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε, η σοκολάτα λιώνει, ενώνονται τα υλικά και περιχύνουμε την βασιλόπιτα με την σοκόλαση.
Βρείτε περισσότερες συνταγές του blog εδώ.