«Το Φτερούγισμα», το καινούργιο θεατρικό του έργο Βασίλη Γιαννόπουλου ανεβαίνει για πρώτη φορά στο θέατρο Radar, σε σκηνοθεσία Αναστασίας Παπαστάθη, από την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου, κάθε Δευτέρα στις 20:00 και Τρίτη στις 21:00.
Το έργο«Το Φτερούγισμα» αφορά στη σχέση ενός ζευγαριού που μετά από 20 χρόνια γάμου βρίσκεται σε κρίση. Η Μυρτώ και ο Αντώνης δεν μπορούν να αντιληφθούν τα αίτια που τους οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση. Γνωρίστηκαν στα φοιτητικά τους χρόνια, ερωτεύτηκαν, μετά παντρεύτηκαν, τι είναι αυτό που χάσανε ή δεν βρήκαν στην πορεία της διαδρομής τους;
Γιατί θυμώνουν; Γιατί συγκρούονται; Γιατί δεν μπορούν πια να επικοινωνήσουν; Είναι οι προσδοκίες που είχε ο ένας από τον άλλον; Τα όνειρα που δεν πραγματοποιήθηκαν; Οι προσωπικές τους ματαιώσεις; Τι ακριβώς συμβαίνει;
Η Μυρτώ ήθελε να γίνει ζωγράφος όμως δεν τα κατάφερε. Ο Αντώνης είναι συγγραφέας αλλά στα μάτια της Μυρτώς δεν έχει επάγγελμα αφού δεν μπορεί να προσφέρει στον βιοπορισμό τους.
Τα κρυμμένα μυστικά της Μυρτώς την φορτώνουν με ενοχές. Προσπαθεί να βάλει χρώμα στον έξω κόσμο της, στα έπιπλα στα ρούχα της, για να ισορροπήσει την εσωτερική σκοτεινή της πλευρά.
Η εμφάνιση ενός αινιγματικού προσώπου της δείχνει ένα δρόμο. Θα μπορέσει να αλλάξει την ζωή της; Πως θα εξελιχθεί η σχέση της με τον Αντώνη; Θα μπορέσει ξαναβρεί την χαρά;
Ο Βασίλης Γιαννόπουλος, γεννήθηκε στην Πάτρα τον Φλεβάρη του 1960, όπου κατοικεί μόνιμα έως σήμερα. Σπούδασε μηχανικός του εμπορικού ναυτικού, ταξίδεψε και στη συνέχεια ασχολήθηκε ενεργά με την Ελληνική γλώσσα.
Από το 1992 υπογράφει ως στιχουργός πάνω από 600 τραγούδια στην Ελληνική δισκογραφία συνεργαζόμενος με όλους σχεδόν του συνθέτες και τραγουδιστές. Το 2007 υπογράφει ως συγγραφέας το πρώτο του μυθιστόρημα με τίτλο «ΑΝΝΑ Χ» από τις εκδόσεις Δρόμων. Το 2021 παρουσιάστηκε το πρώτο του θεατρικό έργο «Εγώ η Λένγκω» στα πλαίσια των εορτασμών «Διακόσια χρόνια από την Ελληνική επανάσταση του 1821».
«Τo Φτερούγισμα» είναι το καινούργιο θεατρικό του έργο που θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο θέατρο RADAR.
Σκηνοθετικό σημείωμα«Κάθε φορά που καταπιάνομαι με ένα έργο, προσπαθώ να διεισδύσω στο άγραφο κείμενο, σε ότι δεν φαίνεται. Συνήθως όταν φωτίζεται η αθέατη πλευρά μου δίνει τα στοιχεία ώστε να μπορέσω να ερμηνεύσω τον τρόπο που δρουν και σχετίζονται οι χαρακτήρες.
«Το Φτερούγισμα» μου πρόσφερε την δυνατότητα να ερευνήσω την αθέατη πλευρά της ανθρώπινης ύπαρξης που δρα ερήμην μας.
Στην περίπτωση της Μυρτώς, εμφανίζεται ως επιθυμία ή ασυνείδητο που προσωποποιείται στη μορφή ενός αινιγματικού προσώπου. Αυτό το πρόσωπο θα την βοηθήσει να κάνει το βήμα και να προχωρήσει στη ζωή της με την αλήθεια της.
Και ενώ η σχέση της Μυρτώς και του Αντώνη καταρρέει, όσα δεν λένε, όσα κρύβουν, όσα προσποιούνται ότι δεν υπάρχουν, είναι η ώρα να βγουν στο φως».