Θρεπτική σαλάτα με καρύδια και γλυκοπατάτα από τη Mrs Olivespoon
Η σαλάτα μπορεί να γίνει ένα πλούσιο κυρίως γεύμα μιας και αν περιέχει τροφές που μάς καλύπτουν, είναι η ιδανική επιλογή.
- Μαρούλι
- Λόλα κόκκινη
- Baby σπανάκι
- 20γρ. Cranberries αποξηραμένα
- 20γρ. Καρύδια
- 1 γλυκοπατάτα
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι-Πιπέρι
Υλικά για το dressing
- 2 κουτ. σούπας ταχίνι
- Χυμό από 1/2 πορτοκάλι
- 1/2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι-Πιπέρι
Κόβουμε τη γλυκοπατάτα σε μικρά κυβάκια και τη βάζουμε σε ένα μπολ. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε να πάει παντού.
Αδειαζουμε το μπολ σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ψήνουμε στο γκριλ στους 220 βαθμούς για 15-20 λεπτά ανάλογα πόσο μικρά είναι τα κυβάκια μας.
Στη σαλατιέρα μας βάζουμε τη λόλα, το μαρούλι και το σπανάκι. Προσθέτουμε τα καρύδια και τα cranberries και τελευταία τη γλυκοπατάτα που έχουμε αφήσει να κρυώσει λιγάκι.
Τελευταία πινελιά το dressing μας που το ρίχνουμε τελευταία στιγμή λίγο πριν σερβίρουμε.
Ανακατευουμε το ελαιόλαδο, το ταχίνι το χυμό πορτοκάλι, αλάτι και πιπέρι.
Αυτό ήταν μια πλουσια γευστική σαλάτα γεμάτη νοστιμιά έτοιμη για απόλαυση!
Διαβάστε περισσότερες συνταγές από το food blog εδώ.