Πώς να αντικαταστήσετε τη ζάχαρη στα γλυκά
Υπάρχουν πολλά συστατικά που μπορούν να μας βοηθήσουν, οπότε δείτε πώς μπορείτε να αντικαταστήσετε τη ζάχαρη στα γλυκά.
Το κύριο χαρακτηριστικό της ζάχαρης είναι να γλυκαίνει τα ποτά, τα γλυκά και γενικά τα φαγητά, αλλά τι γίνεται αν θέλετε να μη χρησιμοποιείτε ζάχαρη όταν μαγειρεύετε; Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν πολλά συστατικά που μπορούν να μας βοηθήσουν, οπότε δείτε πώς μπορείτε να αντικαταστήσετε τη ζάχαρη στα γλυκά.
Ας μάθουμε λοιπόν τι υποκατάστατα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε, σε ποιες δόσεις και αναλογίες μας επιτρέπουν να διατηρήσουμε αναλλοίωτη τη γεύση των συνταγών και κυρίως τι να επιλέγουμε με βάση τα χαρακτηριστικά τους.
Ζάχαρη καρύδας
Η ζάχαρη καρύδας και η κρυσταλλική ζάχαρη λειτουργούν σε μια ανταλλαγή 1:1, επομένως 100 γραμμάρια ζάχαρης καρύδας αντικαθιστά 100 γραμμάρια λευκής ζάχαρης. Αυτό το συστατικό αλλάζει ελαφρώς την υφή και τη γεύση των προϊόντων που τείνουν να είναι πιο εύθρυπτα, αλλά και πιο γλυκά και ελαφρώς καραμελωμένα. Χρησιμοποιείται για κέικ και μπισκότα.
Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.